Amerikansk torrjäst

Startat av Haverskaka, 2012-10-14 21:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Haverskaka

Hej, har hittat ett recept på bröd där det ska vara amerikansk torrjäst. Någon som vet om man kan använda samma mått sv. Torrjäst? Degvätskan är 3,5 dl och mjölmängden 7 dl, i receptet är det 1/2 tsk torrjäst. Brödet ska jäsa 12-18 h i rumstemp. Kan man ta så lite som en 1/2 tsk tror ni?

Rob

När vi bodde i USA tog vi dubbel (ca) sats av amerikansk torrjäst jämfört med Svensk. Den behöver också högre temp (men det spelar väl ingen roll för dig misstänker jag).

Sent svar, sorry

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal