Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ena
 - 2009-05-13 09:48
brukar köpa burk o frysa i lagom portioner (en islåda är rätt bra faktiskt :)) har dock inget favoritmärke...

o självklart ska tomatpurén rostas i lite olja för att man ska få den där riktigt fylliga smaken... (lite ot, men både curry o paprikapulver får en bättre smak i mitt tycke om man fräser dem i lite olja)
Skrivet av Krista
 - 2009-05-13 09:28
Har inte direkt noterat skillnaden mellan varumärken (köper på tub), men jag läste häromdan att det gör stor skillnad för smaken om man låter tomatpurén fräsa lite i olja om man t.ex. gör en köttfärssås eller tomatsås. Man ska alltså inte blanda ner den i slutet utan den ska få vara med och leka från början :)
Skrivet av Kari
 - 2009-05-12 22:11
Jag har varit väldigt insnöad på en enda tomatpuré så länge jag kan minnas. Ardita på tub.
Alla burkar, plåt eller glas möglar ju så snabbt.

Bara för att jä*las med mig själv tänkte jag här om dagen att.. Jag köper en burk!! Det måste ju gå att frysa?!

Sonen fick väga upp i påsar som plattades till och nu har vi tomatpuré minst sex månader framåt... ;) Om det nu går att frysa så länge.

--

Vilken tomatpuré är bäst egentligen? Varför möglar den så snabbt? Kan man göra tomatpuré själv?

Som bonus, ett lite skratt som tryckfelsnisse bjuder på. Se bilden ;D

Annonser

Powered by EzPortal