Citat från: matlagarn.blogg.se skrivet 2008-11-03 09:16
Men om man skall reda en sås med mjöl/maizena. Vilket är det nyttigaste alternativet?
Citat från: mani75 skrivet 2008-01-20 16:56
Tjena!
Bra fonder är ett måste Gör själv två fonder som funkar till det mesta, kalvfond och kycklingfond. Brukar passa på när de säljer hela kycklingar för typ 20 kr/kg, köper typ fem st och benar ur, fryser kötter och kokar på skroven och vingarna. kalvfond kokar jag på fem kg ben, brukar bli ca 2-2,5 liter reducerad fond. Alltid bra att ha i frysen och tar lite tid men kostar lite. Såser o dyl får ett rejält lyft! Fiskfond gör jag sällan, ska jag göra en sås till fisk kör jag musselfond, bättre går inte att få!
Reder mest med toppredning eller maizena till vardags. För att få konsiatens på lite sk. lyxigare såser mixar/vispar jag i smör. Kör jag toppredning mixar jag den med stavmixer, slipper man sikta osv. Alrig varit speciellt förtjust i tjocka såser.
Trevlig forum det här, synes!