Citat från: Andreas skrivet 2012-12-19 13:21
Var kommer uppgiften om att temperaturen måste hållas över 80 grader för att undvika tillväxt av bacillus cereus ifrån? Jag har fått för mig att bakterier i allmänhet växer som bäst runt 30-40 grader, och runt 50 grader är tillväxten låg/i princip avstannad.
Citat från: annamaria skrivet 2012-12-15 19:40
Om gröten kokas upp innan servering så avdödas B.C eller?
Citat från: kurt skrivet 2012-12-15 05:54
Det är ju mycket enkelt, håll bara koll på temperaturen, så länge man håller den över 80 grader så löper man ingen som helst risk för problem med B. cereus.
Citat från: NicklasOlsson skrivet 2012-12-13 12:35
Modifierade AnnaMarias recpet lite, blev superbra...
GRÖT!!!
Jag har under hela mitt hmm "vuxna" liv köpt färdiga
grötkorvar, men igår hittade jag ett recept som funkade
för mig tack AnnaMaria på matforum...
Nu slipper man stå och röra i 45 minuter för att skiten
inte ska bränna fast. Hoppas ni testar det... helt klart värt!!!
2,5 dl grötris
5 dl vatten
1 tsk salt
1 kanelstång (jag hade två)
några msk socker
1 L mjölk
Koka upp vatten och ris och kryddor. Koka ca 5-10 minuter. När vattnet nästan va slut. hällde jag i mjölken. Koka upp under omrörning. När det kokar - sätt på locket och ta bort från plattan.
HÅLL I ER NU - FÖR HÄR KOMMER DET!!! Snurra in grytan i ett par tre badlakan eller gamla handdukar som du har . Låt stå över natten. FÄRDIGT!!!