Citat från: Andreas skrivet 2014-10-19 11:55Antar du skojar. Men jag begriper inte varför nån vill koka grönsaker så länge. Borde man inte lägga in grönsakerna en stund på slutet bara?Nej, det funkar inte så. Det är bättre att tillaga grönsakerna för sig, jag tycker dom blir godare då.
Citat från: Andreas skrivet 2014-10-19 11:55Menar du att det sitter elspiraler i en elgryta inte bara i botten utan på sidorna också?Här ser du vad en crock pot består av. Hela metallbehållaren blir varm o värmer försiktigt innehållet i stengodsbehållare som du sätter i:
Citat från: bryggens skrivet 2014-10-17 14:50
Jag har i går kört en 1,2 kilos rimmad fläsklägg med lök, potatis, morot och kålrot i bitar
samtidigt.
10 timmar på låg, allt var klart, bara att mosa och skära upp!
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-17 16:23
Då är det kanske 10 timmar som är den magiska tiden för att få kött o grönsaker färdiga samtidigt
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-17 16:33
Jag undrar om det inte är så att crock pot-effekten bygger på att värmen kommer från(nästan) alla håll o inte som på spisen, bara underifrån.
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-17 07:01
Det som är bäst med crock pot är att man kan använda lite billigare kött eftersom den kan möra en skosula. Kombon billig i drift (som en glödlampa + billiga köttvaror) är oslagbar. Sen kan man börja fundera. Den tar plats. Den luktar, vilket inte är kul om man går hemma i lukten i 7 timmar. Jag har inte lagat fisk i den o ser inget nödvändigt i det heller. Grönsaker blir lite konstiga; fläsklägg blir klart på 7 timmar men inte kålrötter!! Det är lite som upp-o-nedvända världen men det är också det som är tjusningen o utmaningen med en crock pot. Till jul ska jag göra en tjälknöl i pottan. Spännande
Citat från: Hasse skrivet 2014-10-17 16:10Det vore faktiskt intressant om någon som har en potta vill mäta temperaturen i denIngen kommer att göra det, crock pot-ägare är bekväma varelser
Citat från: Hasse skrivet 2014-10-17 16:10Samma sak bör ju gå att uppnå på spisen om man värmer upp långsamt och sedan håller, den förmodligen låga, temperaturen konstantJag undrar om det inte är så att crock pot-effekten bygger på att värmen kommer från(nästan) alla håll o inte som på spisen, bara underifrån. Gryta i ugn är nog mera likt en crock pot men jag tycker ändå inte att resultatet blir likadant. Dessutom är det väl energisnålare med pottan
Citat från: bryggens skrivet 2014-10-17 14:5010 timmar på låg, allt var klart, bara att mosa och skära upp!Då är det kanske 10 timmar som är den magiska tiden för att få kött o grönsaker färdiga samtidigt
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-06 20:43
Bra tips faktiskt! Verandan är inglasad så det är bara att stänga ute 5 skator, 2 katter o 1 bäver
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-06 07:35
En nackdel har jag upptäckt; matlukten. Jobbar man o kommer hem till en god matlukt strax innan man ska äta är säkert trevligt. Men är du hemma o går i den där matlukten i säg 7 timmar är det inte lika kul. Man kanske skulle bygga ett dragskåp o ställa den i