Hur kärnar ni ur er chili?

Startat av Andreas, 2007-05-15 16:04

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Ser mest ut som nåt slags provrörshållare!

Citat från: justrom skrivet 2007-10-13 16:46
I min affär kallar de en ganska avlång chilifrukt för spansk peppar. Den är grön eller röd och är ganska svag jämfört med andra sorter. Är det habanero, piri piri, jalapeno, chipotle, o.s.v. så kallar de den för vad de heter.


Fast det där är knepigt - tycker ofta det skiljer mycket i styrka på omärkt chili.

Citat från: Kocken skrivet 2007-05-18 11:34
Om man inte är van att handskas med chili och ska kärna ur dem, så är tunna gummihandskar ett tips.


Typ diskhandskar eller nåt ännu tunnare? Vilka affärer säljer lämpliga gummihandskar för chiliurkärning?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

2007-10-15 08:22 #21 Last Edit: 2007-10-15 08:38 by roffekock
Fördelen med dessa provrörshållare är att om man ska fylla sina chili så rinner ingen fyllning ut. :D
Om du nu tvunget ska ha handskar så säljer Apoteket gummihandskar av engångstyp både sådana som är talkade och naturella inuti. Men det är överspel att tänka på det. Om du använder min metod kommer du aldrig i kontakt med kärnorna
Svenska Chilepepparföreningen här finns annars mycket att lära sig om chili.
och här har du en otroligt go länk till chili.
http://www.chilihead.se/
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal