Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2013-10-25 14:25
Citat från: Hankki skrivet 2013-08-14 19:47
Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.


Det håller jag inte med om, jag tycker inte det är värt det de kostar.
Skrivet av kzmonova
 - 2013-10-24 23:02
Fläskfilé i alla dess former är fruktansvärt överskattat. Sällan smakar det gott utan är oftast torrt och smaklöst. Det har gått inflation i fläskfilen. När det är lördag för gemene man så ska det firas lite extra festligt. Fläskfilén är ju billig och det låter lyxigt. Det, bea och pommes så är kvällen en fest....
Skrivet av webguide
 - 2013-08-20 19:54
Citat från: kurt skrivet 2013-08-20 17:30
"vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette" är förmodligen också i original bakade på surdeg, Det är inte surdegen som ger stora bubblor eller hård skorpa, det handlar ju bara om hur man bakar i övrigt. Det finns ju oändligt många olika sorters bröd bakat på surdeg som inte alls har dessa egenskaper, och varför skall man göra brödet själv om man inte är intresserad så kan man väl köpa det.


Kanelbullar på surdeg är ju himlans gott t.ex! :)
Skrivet av kurt
 - 2013-08-20 17:30
Citat från: Psilander skrivet 2013-08-13 21:30
Surdegsbröd.... superhypat av alla matnördar, krångligt att göra men är sådär att äta. Inte äckligt men helt överdrivet. Duger inte till en vanlig macka (för mycket luftbubblor), orimligt vass och hård skorpa på brödet. Det är inte värt det, färskt vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette är mycekt godare.

Surdeg är alltså inte värt ansträngningen för ett segt resultat


"vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette" är förmodligen också i original bakade på surdeg, Det är inte surdegen som ger stora bubblor eller hård skorpa, det handlar ju bara om hur man bakar i övrigt. Det finns ju oändligt många olika sorters bröd bakat på surdeg som inte alls har dessa egenskaper, och varför skall man göra brödet själv om man inte är intresserad så kan man väl köpa det.
Skrivet av Freddy
 - 2013-08-19 11:49
Citat från: Hankki skrivet 2013-08-14 19:47
Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.


Håller med. Var med några kollegor på en restaurang och de tittade på priserna och sade något i stil "ja det var ju lite dyrt". Min replik var då att "det kanske är mer pengar än ni hade tänkt att lägga på middag ikväll - men om det är dyrt eller inte vet vi inte föränn tallriken står på bordet". Nu hade de rätt, maten var inte i paritet m priset.

Annars är det svårt att säga vad som är överskattat och inte utan att blanda in sin egen smak. Vissa saker tar tid att vänja sig vid, andra råvaror är jättelätt att man förstör m dålig tillagning.
Skrivet av agnetasch
 - 2013-08-17 08:31
Citat från: Andreas skrivet 2013-08-15 08:55
Inkluderas den i bladsörja med unken basilikasmak
Ja  ;)
Skrivet av Andreas
 - 2013-08-15 08:57
Citat från: Hankki skrivet 2013-08-14 19:47
Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.


Bra fråga. Jag tycker nog att icke-prisvärt är något annat än överskattat. Även om det till viss del kan hänga ihop. Vad som är prisvärt handlar om kvalitet i förhållande till pris. Överskattat skulle jag definiera som något som får mer uppmärksamhet/beröm än det förtjänar. Mer konkret något som "alla" äter och pratar positivt om, men som faktiskt inte är så gott.

Som baconlindad fetaost. Linda in en fet och salt produkt med en annan fet och salt produkt. Det blir liksom enahanda... och ...för salt. Annars funkar bacon till det mesta även om "baconlindat" i recept faktiskt börjar kännas väldigt uttjatat.
Skrivet av Andreas
 - 2013-08-15 08:55
Inkluderas den i bladsörja med unken basilikasmak, eller är det bara affärens?
Skrivet av agnetasch
 - 2013-08-15 08:35
Citat från: Andreas skrivet 2013-08-14 18:25
Har du gjort egen pesto nångång?
Ja
Skrivet av webguide
 - 2013-08-14 21:45
Citat från: Freddy skrivet 2013-08-14 21:42
Min käpphäst är kräftor. Dyra som sjutton men kokade i en lag som tar bort råvarans naturliga smak och tar över helt och hållet och helt omöjliga att variera.


Håller med, varför säljer man inte levande kräftor så att man kan göra dem bra!?
Skrivet av Freddy
 - 2013-08-14 21:42
Min käpphäst är kräftor. Dyra som sjutton men kokade i en lag som tar bort råvarans naturliga smak och tar över helt och hållet och helt omöjliga att variera.
Skrivet av Hankki
 - 2013-08-14 19:47
Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.
Besökte en "strand" restaurang/café i söndags och åt hamburgare och pommes frites. Hamburgaren var ok med lite för kompakt biff men pommes frites var som oljedränkta tvättsvampar till priset 18€!!!! Dessutom "skryter" de med hemgjorda pommes frites.
Skrivet av Andreas
 - 2013-08-14 18:25
Har du gjort egen pesto nångång?
Skrivet av agnetasch
 - 2013-08-14 08:16
Pesto; bladsörja med unken basilikasmak :-\
Skrivet av webguide
 - 2013-08-14 07:48
Citat från: smakakarin skrivet 2008-03-26 10:05
Jag kan inte annat än hålla med! Smaken i olivolja är för mig för klen för att jag ska tycka att det blir någon vidare smaksensation om man ringlar det över sallader osv.


Extremt sent svar, jag vet! :)

Då tror jag inte att du har smakat på en riktigt bra olivolja, den är allt annat än klen i smaken!

Annonser

Powered by EzPortal