Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-07-06 13:06
Intressant att få höra hans svar, jag kanske gjorde fel på något sätt.
Skrivet av Andreas
 - 2008-07-05 10:07
Ajdå, översalt är inte alls bra, nu känns det nästan som jag lurat dig med mitt artikeltips. :( Tack så mycket i alla fall för att du delade med dig av resultatet så kanske inte nån fler översaltar sitt kött.

Jag har Mailat Håkan och frågat honom på vilket sätt det skall bli godare, med lite tur kanske vi får ett svar.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-07-02 18:34
Vi testade detta att rimma fläskkarrén innan grillningen.

Till 2 personer tog vi:
2 skivor fläskkarré
1 msk salt
½ msk socker
½ krm krossad peppar
Vi strödde salt, socker och peppar på köttet o la i en plastpåse. Det fick ligga 12 timmar i kylskåp o vändes en gång.
På kvällen torkade vi av köttet, penslade på lite olja o grillade det.

Det smakade som vilken grillad fläskkarré som helst som man råkat salta för mycket. Himla tur att jag inte lät köttet rimma i 15-24 timmar som rekommenderades, det hade varit ettersalt!

Undrar om artikelförfattaren Håkan Larsson själv har lagat rätten?
Skrivet av bryggens
 - 2008-06-26 19:42
Var det inte så som Roffekock skrev om bl.a helgrillad kyckling tidigare?
Skrivet av Andreas
 - 2008-06-26 12:25
Stockholm city tipsar idag om att rimma sin köttbit i en salt-socker-pepparblandning ett dygn innan grillning. http://stockholm.city.se/nyheter/2008/06/26/Rimmat_inte_illa_att_grilla

Nån som provat, blir det hur gott som helst? På vilket sätt godare än om man inte rimmar?

Annonser

Powered by EzPortal