Grillcobra och grillspjut

Startat av Andreas, 2007-06-11 22:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

2007-06-11 22:18 Last Edit: 2007-06-12 12:02 by Andreas
I veckans reklamblad från Willys finns något som heter "Grillcobra" av fläskytterfilé. Grillcobra? Och överraskande billigt 89 kronor per kilo?

(Skrev detta först i filé eller inte filé-tråden
http://matforum.nu/index.php?topic=176
men det passar bättre här i grillavdelningen)
Den som inte frågar får inga svar.

Stellan

Ah, det låter som en variant på Scans grillspjut. Cobra är ett mycket mer passande namn, faktiskt. Jag testade Scans grillspjut för ett tag sedan, utlåtandet finns här: http://www.salt.se/mission-completed-grilltest-del-i/
Jag gillade det, men det var lite svårhanterligt med vår gamla klotgrill, som är alldeles för liten (spjutet är långt). Det såg faktiskt ut som en orm som slingrade sig över grillen.
Överraskande billigt låter mest som en Willys-floskel, dock. De försöker med filétricket igen.
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

Andreas

Grillspjut, det ordet hade jag aldrig hört förut. Kul att läsa din test.

Hur tjockt är spjutet ungefär - som en fläskfilé eller grövre?

Det här med svårgrillat som du säger - hade du locket på grillen när du grillade det?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

2007-06-12 20:17 #3 Last Edit: 2007-06-12 22:55 by Urban
Vad är grillcobra eller grillspjut egentligen?. Är det bara en fläskytterfilebit som dom på något sätt gjort till en lång köttbit?

Stellan

Nej, spjutet är tjockare och just därför svårgrillat. Plus att marinaden droppar och orsakar små skogsbränder hela tiden. Vi fick packa in det i alufolie till slut för att få det genomgrillat. Spjutet är gjort av ytterfilé, yes sir. Och det var som sagt riktigt gott, men lite bökigt. Någon skrev i en kommentar till mitt test att de helt sonika hade skurit upp det i mer hanterliga bitar innan de lade det på grillen.
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

Andreas

Jag får inte ihop proportionerna på dessa produkter. När jag tittar på din bild av Scans grillspjut ser det mycket mer avlångt ut än grillcobran och du säger att det är tjockare än fläskfile. Cobran väger runt 500 gram står det på min annonsbild överst - om Cobran är samma typ av produkt fast bara hälften så lång - då måste spjutet väga minst ett kilo..?
Den som inte frågar får inga svar.

Stellan

Det gjorde det nog. Minst. Helt ofantlig grej.
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

Urban

Vad är egentligen syftet med ett grillspjut egentligen?.
Vad säger reklamen?.
Har faktiskt aldrig sett denna produkt här i Umeå. Är det en produkt som bara produceras söder ut i Svergie?

Stellan

Såg faktiskt en annons för spjutet i... just det: Aftonbladet. En tidning jag sällan köper, men nu gav ju Anne en bra anledning. I annonsen skryter Scan bland annat med att spjutet är 55 cm långt...
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

crlhrv

Hur får man plats med 55 cm grillspjut på en normal sized grillyta?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Sweber

Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Stellan

Som sagt, man får lägga det i en krok över hela grillen. Otympligt, minst sagt. Tror inte det blir många omköp för min del. Men jag har ju å andra sidan ingen 57 cm Weber.
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

Urban

Det är väl inget fel att dela ett grillspjut på mitten ifall att man har en mindre grill med en mindre grillyta?.
Visst det blir ju inget spjut längre.. Men om det är nånting man tycker är gott och vill grilla iaf. så borde det ju inte spela någon större roll tycker jag.

Stellan

Man kan hur som helst inte servera det helt. Om man inte har ett upplägningsfat på dyrga halvmetern. Och ett särskilt skåp att förvara detta fat uti. :-)
========================
Stellan Löfving, Chefredaktör Foodwire
Kolla in min blogg på http://www.salt.se

Anette Thorsson

Faktiskt var grillcobra först ut
Hela 15år innan man snöt oss och inte följde det kontrakt scan skrev på i advokat närvaro
Hon gjorde ett uselt jobb
När man tar ett uppdrag som advokat och inte behärskar det område som gjorde att Sveriges bästa grillprodukt snos av jättar och nått dom aldrig skulle ha kommit på själva
Det är nämligen mot alla regler att stycka på detta vis
Och kryddan i grillcobra orginal finns i vitlök åxå
Men orginal har en helt outstanding smak dom inte kan kopiera för den har jag skapat och det är en mkt speciell sammansättning dom inte kan klura ut
Testa denna om ni kommer över den
Mvh Anette och Rolf Thorsson

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal