Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av johannao
 - 2008-01-28 13:21
Just det, caraway är det ju!

Det är ju ganska stor skillnad i smak, men jag tycker att de ligger på samma tonläge i smaksskalan liksom. Lite jordiga, fylliga, mustiga utan hetta men inte eller feghet.
Kummin är brödkryddan som för min del ligger högre upp i näsan med en spetsigare smak. Spiskummin är den typiskt orientaliska kryddan som ofta används i ganska stora mängder och som jag för min del har lessnat på. Den är ofta framträdande i curryblandningar men även tex-mexmat. (rachel Ray säger jämnt att den är "REAL smokey with lots of flavour")

jag kan tycka att kummin har en aniston, men kanske är det för att man är van att äta den tillsammans med de andra brödkryddorna. jag har några recept som skriver kummin där jag misstänker att det ska vara spiskummin. Till exempel en linssoppa med citron. Men den blir förvånansvärt god även med kummin! http://saffranochcitron.blogspot.com/2007/11/shurit-ads.html
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-28 12:51
Spiskummin (Cuminum cyminum) växer i medelhavsområdet och heter cumin på engelska och brödkummin (carum carvi) växer i vilt Sverige och heter caraway på engelska. (Att spiskummin hette cumin visste jag nästan men caraway kände jag inte till - låter i alla fall väldigt likt det vetenskapliga namnet.)

Kan nån beskriva den smakmässiga skillnaden med ord?
Skrivet av johannao
 - 2008-01-28 12:18
Jag glömmer bort och blandar ihop. Är det någon som vet vad som är vad?

Annonser

Powered by EzPortal