Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - SimonH

1
Funderade på en sak när jag bakade häromdagen. Jag gjorde rågbullar med 3-4 del rågmjöl och 5 dl vetemjöl. Man skulle enligt receptet skålla hälften av rågmjölet. Varför bara hälften? Hur ändras brödet om man skållar mer eller mindre?
2
Någon som provat andra örter än basilika till pesto?

Jag har ganska mycket mynta i landet så jag funderar på att slänga i lite mynta. Eller bara mynta kanske är bättre.

3
IKEA har lanserat två nya serier (vet inte när, nya för mig i alla fall): Senior och sensuell (börjar dom få slut på namn?).

Senior är emaljerade gjutjärnspannor. 249:- för en 28cm. Finns också två stekgrytor.

Sensuell är av rostfritt stål + mellanskikt av aluminium. 349:- för 28cm. Finns också gryta och sauteuse.

Både är snygga i min mening, och verkar väldigt prisvärda, men är det någon som provat eller klämt på dem? Vad är fördelar och nackdelar med emaljerat gjutjärn allmänt?

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/25110/
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/14887/
4
Vilken service här på forumet, man frågar efter erfarenheter och Hasse går ut och köper en och provar! Tackar! Kul att du verkar nöjd. Ska försöka kolla på dom själv när jag har tid.
5
Är lätta gjutjärnspannor något att ha? Någon som provat? Är dom lika bra som vanliga? Risk att de slår sig?

Jag tänker på Ronneby Bruks serie, men tipsa gärna om det finns andra.

http://ronnebybruk.blogspot.se/2012/10/latta-gjutjarnsstekpannor.html
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=1814885
http://www.culina.se/gjutjarn/gjutjarnspannor/stekpanna-latt-gjutjarn-28-cm
6
Såg precis på Sveriges mästerkock i fyran.

I ett tävlingsmoment skulle tre deltagare gissa ingredienser i en gryta. Alla trodde det var champinjoner i, men det var portabello.

Nu undrar jag, kan man verkligen känna skillnad?

Enligt wikipedia: "Portabello, Agaricus bisporus var. avellaneus,[1] är odlad brun trädgårdschampinjon, kastanjechampinjon, som har fått växa sig större"

Vad tror ni? Skulle ni klara ett blindtest?

--
http://sv.wikipedia.org/wiki/Portabello
7
Jag läser att man kan värma dem med salt, hur varmt ska det vara då?
8
Om det inte är till förrätt måste den vara mättande. Ärtsoppa (börjar bli dags efter sommaruppehåll), minestrone, fisk.
10
Jag hade faktiskt inte läst krönikan ordentligt. Hon nämner ju två av min a exempel.

Jag håller med krönikna, jag ville bara bidra med fler exempel på hur endimensionelt och förutsägbart reklamnfoto kan vara.

12
Har det blivit några nya bakstenar?
13
Vad tror ni om de här recepten? Mikro?


Potatoes (skinned and diced) - 2 largeMilk - 1/2 cupButter - 1 tbspSalt and pepper

CiteraPreparation:
Boil the potatoes in microve for 10-15 min and drain it and mash it with a forkMix the milk and butter and microwave it for 2 minPour the milk and butter mixture in the potatoes. Add salt and pepper and mix well until every thing blends wellServe this along with the fried fish. Its the best



Och här är ett med mycket vitlök, dock ungsrostad. Ett knippe (huvud? vad heter det?) till 450 gram potatis.


CiteraPreheat oven to gas mark 6/200?C (190?C in a vid alla grönsvansade isbjörnar oven). To make mash, cut top off head of garlic, wrap in tin foil and roast in oven for 1 hr. After about 40 mins, in a pan of salted water add potatoes, bring to the boil, then simmer for about 20 mins, or till softened. Remove garlic from oven, cool a little and squish out golden insides. Season potatoes and mash with cream, butter and roasted garlic.



http://en.petitchef.com/recipes/fried-fish-with-mashed-potatoes-fid-747129
http://www.allaboutyou.com/food/recipefinder/pan-fried-fish-parsley-butter-sauce-garlic-mash-recipe-48216
http://whatscookingamerica.net/Vegetables/MicroMashedPotatoes.htm
14
En bild skulle underlätta, men det låter troligt.

Jag hade en tacos-grej, som såg ut ungefär så. Ett antal pajbitar och en skål i mitten, och en tillhörande bricka. Dock var de av porsling och gula och röda.
15
Någon som ätit på Hörstenen i Uppsala? Kanske passar in här. Dock bara lunch.

http://www.hornstenen.nu/lunchmeny
16
Vad tycker ni på matforum om att koka pasta  i buljong?

Finns en tråd på ett annat forum, det verkar vara delade meningar.

I salladsbuffer brukar det finnas någon slags örtpasta, är det bara typ italiensk salladskrydda och olja, eller hur gör dom den?
17
Hur gör ni nudelwok/stekta nudlar så inte nudlarna klumpar dig? Är det bara mer vatten och bättre sköljning, eller finns det några andra tips?

18
Blir riset perfekt varje gång som det utlovas?
19
Gammal tråd, men..

Finns något liknande på Clasohlson. Användbara, men inte så tänjbara som jag skulle vilja.

Hållbarheten är bra, jag har haft dom i flera år.

http://www.clasohlson.com/se/%C3%96verdrag-Cover-Flex-3-pack/Pr346435000?showRatings=true

Annars funkar väl tallrikar ofta ganska bra.
20
En del halvfabrikat ska man enligt instruktionen tillaga utan att tina. Hur kan det komma sig? Det är väl enklare att få saker genomstekta och med bra yta om de är tinade?

Jag trodde det var främst (vegetariska?) halvfabrikat, men jag hittade också det här när jag googlade:

"Ja, Findus djupfrysta produkter blir alltid bäst om de tillagas direkt från frysen."

http://www.findus.se/Page.aspx?id=812

Så hur gör ni? Tinar ni saker (om dom inte bara ska slängas ned i en gryta)?

Annonser

Powered by EzPortal