Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2008-03-13 08:17
Äsch jag skrev marknadsklassiker men menade egentligen mässklassiker fast det är i och för sig precis som en marknad. Jo jag har köpt Malaxlimpan i Sverige, den har funnits att köpa på Noliamässan (Norrlands största årliga mässa som alternerar mellan Piteå och Umeå vartannat år, hålls i augusti) i bra många år.

Angående mjölet, jag var ju inne på att det kanske kallas nåt annat i Sverige, du skrev ju "Jästbrödsvetemjöl mals av vetekornets yttersta del" - har du provat besöka hemsidorna hos våra Svenska mjöltillverkare och se om de har nåt mjöl som uppfyller den beskrivningen?
Skrivet av Jomael
 - 2008-03-12 09:34
Jag har googlat lite och hittade konsumentförpackningar på jästbrödsmjölet, verkar dock bara finnas i Finland: http://www.myllynparas.fi/portal/svenska/konsumenter/sortiment/mjol/hiivaleipajauho__jastbrodsmjol_/

Vad kul att du känner till brödet, Andreas :) Javisst var det ganska sött, men ändå musigt. Jag tyckte om den "korta" texturen också. Köper du det i Sverige redan nu? De sa att brödet kommer att säljas här, men har inte hittat det ännu iallfall...
Skrivet av Andreas
 - 2008-03-12 09:13
Ah Malaxlimpan Jomael, ja det är en marknadsklassiker, god men rejält söt. Kanske bidrar allt socker till att limpan blir väldigt hållbar?

Jästbrödsmjöl har jag aldrig bakat med vad jag vet, var får man tag på det? Har det kanske något annat namn hos våra Svenska mjöltillverkare?
Skrivet av Jomael
 - 2008-03-12 06:28
Tack Tobias, du är en fena! :)

Någon som testat att baka med jästbrödsvetemjöl? Hur är det? Är det den som är den "hemliga" ingrediensen för att få ett så hållbart bröd tror ni?
Skrivet av Tobias
 - 2008-03-12 01:32
"Jästbrödsvetemjöl mals av vetekornets yttersta del, det som ligger strax under barken. Därför är det mörkare till färgen och innehåller mera mineralämnen än det vita kärnvetemjölet eller det halvgrova vetemjölet."

http://www.fazergroup.com/templates/Fazer_Information.aspx?id=36509&epslanguage=SV
Skrivet av Jomael
 - 2008-03-11 23:24
Är det någon som känner till vad jästbrödsvetemjöl är?

Jag köpte ett oerhört gott bröd på matmässan i gbg för någon månad sedan, och surfade idag in på deras hemsida. Brödet kommer att säljas i svenska butiker så småningom.

Vad som gjorde brödet extra speciellt, ja förutom den goda smaken och konsistensen, är att den är oerhört hållbar. Den håller sig i några månader (!), och det utan konstiga konserveringsmedel. Tydligen samma recept sedan början av 1900-talet.

Nåväl, jag läser i innhållsdeklarationen vad den innhåller, kanske kan man få till ett lika gott bröd själv. Dock står det en ingrediens som jag inte har en aning om; jästbrödsvetemjöl. Någon som känner till det?

Det goda brödet, vad det var? Nyfikna?  ::)

Självklart kommer hemsideadressen här: http://www.maalahdenlimppu.fi/index.html

Annonser

Powered by EzPortal