Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av crlhrv
 - 2008-01-08 12:33
Andreas: enligt www.indiacurry.com är skillnaden denna:

"Curry powder is blend of savory spices that are added at the beginning cooking curries. The blend varies from region to region, vegetable to vegetable, and meat to meats. Most common of all the spices are Cumin, Coriander, Turmeric, Fenugreek.

Garam In Hindi means Hot, and Masala means blended spices. However, Garam for Garam Masala means warm aromatic spices. So the Garam Masala is a blend of warm savory aromatic spices that are added near the end or at the end of cooking curries. The blend varies from region to region and recipe to recipe. Most common of all the spices are Cinnamon, Cloves, Cardamom, and Nutmeg."

Då kryddorna varierar så kraftigt, både för curry och garam masala, verkar alltså den största skillnaden vara att curry tillsätts tidigt i matlagningen och garam masala tillsätts mot slutet.
Skrivet av Andreas
 - 2008-01-08 09:41
Intressant, spiskummin, svartpeppar och kardemumma är det enda de är överens om... garam masala verkar vara ungefär som curry - det finns lika många blandningar som kockar.

På tal om curry - vad är egentligen den principiella skillnaden i karaktär mellan curry och garam masala?
Skrivet av Chris
 - 2007-09-09 06:57
Under gårdagen lagade jag Tandoorikyckling och skulle då ha Garam Masala. Lite letande på nätet och jag hittade flera olika recept. Är det någon här som brukar blanda sin egen och som vill dela med sig av receptet?
Tre av recepten som jag hittade la jag på min blogg ifall någon är nyfiken på skillnader man kan hitta http://godmat.webblogg.se/1189312380_att_blanda_egen_garam.html.

Annonser

Powered by EzPortal