2024-04-25 22:33


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Urban
 - 2007-10-26 18:54
Varför inte fråga butikschefen ell charkuteriansvarig i den butik ni brukar handla i om det går att beställa kokkött?.
Skrivet av Hasse
 - 2007-10-26 15:46
Hej Kurt och välkommen till Matforum!

Nej, köttfärs är det ju ingen brist på. Men det finns kanske ingen efterfrågan på kokkött, och utan efterfrågan så blir det heller inget utbud.

Är det bara i en minoritet av hushållen man tar sig tid att laga "riktig" mat? Kanske saknas kunskap om hur man gör? Vad äter man på kvällen i en familj där ingen har ett speciellt intresse av matlagning?
Skrivet av kurt
 - 2007-10-26 13:30
Vart gör de av allt kokköttet? mal de ner allt till färs? Djuren kan ju rimligen inte bestå av 50%filé och 30% stek?
Skrivet av weezer
 - 2007-09-28 14:49
Ica focus i Göteborg/Gårda har sjukt mkt kött i köttdisken, massa rimmad kalvbringa och andra styckningsdetaljer,bBästa köttdisken i göteborg IMO.
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-04 21:03
Det är säkert område 1b i Agnetas bild som jag menar med fläskbog. Gott att koka och servera med t.ex. dillsås eller currysås, men ack så sällsynt i kyldiskarna.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-04 18:29
Hasse har rätt att det finns inte mycket fläsk/grisbog att köpa.Ett o annat vettskrämt fläsklägg(för nån fattig pensionär) kan finnas men inget "finare" kokkött.Det är skivat o pann-färdigt för hela slanten.Det värsta är väl att när man inte ser kokköttet så glömmer man bort det o till slut vet inte ens vad man ska fråga efter.
Skrivet av Urban
 - 2007-09-04 16:20
Sökte på nätet (som vanligt) för att veta var "mitt" bogfläsk sitter  ;D.
Enligt Menyse.com, så sitter mitt fläsk på "7a" som då skulle vara lika med "urbenade tjocka revbenspjäll".

(Utsaxat från deras sida "Urbenat från revben kallas den främre delen bogfläsk ")

http://www.menyse.com/action/subProductGroup?productGroupId3=49

Vidare så fanns inget som hette fläskbog, men däremot nånting som heter "Grisbog" som då sitter där "Hasses fläskstek" sitter enligt Agnetas anvisningar ;D

http://www.menyse.com/action/subProductGroup?productGroupId3=47

Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-04 09:46
Styckning gris Sverige:
1. 1a: Hals 1b:Bog(bogblad/-stek,picnicbog)Hasses fläskstek?
2. Fläskkarré (karré).
3. Kotlettrad (fläskkotlett, fläskfilé).
5. Skinka (flintastek).
6. Fläsklägg 6a: Framlägg (kort lägg) 6b: Baklägg.
7. Revbensspjäll 7a:Tjocka rbs7b:Tunna rbs(grillribs)
8. Sida (sidfläsk, bogfläsk) Urbans bogfläsk?
9. Grisfötter.

Skrivet av Hasse
 - 2007-09-03 23:44
Jag skiljer på fläskbog och bogfläsk. Bogfläsk är väl det som kan bli bacon och stekfläsk, medan fläskbog ser helt annorlunda ut. Kanske någon kan bringa klarhet i vad detta egentligen är för styckningsdetaljer?
Skrivet av Urban
 - 2007-09-03 21:00
Fläskbog brukar det finnas gott om i Umeå i alla fall. Kokar du bogfläsket?, jag tycker att det är gott att skiva och steka bogfläsk.
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-02 19:07
I de affärer jag brukar handla, finns det hyllmeter efter hyllmeter med färdigmarinerade flintastekar, kotletter i alla de former, filé på längden och tvären, skivat skinkinnanlår, flera fabrikat bacon och kassler. Men inte en, enda bit fläskbog.

Varför är det så här? Kokas det inte något kött i hemmen numera? Är det lika illa där ni brukar handla?

Annonser

Powered by EzPortal