Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-21 16:59
Citat från: Andreas skrivet 2014-10-19 11:55Antar du skojar. Men jag begriper inte varför nån vill koka grönsaker så länge. Borde man inte lägga in grönsakerna en stund på slutet bara?
Nej, det funkar inte så. Det är bättre att tillaga grönsakerna för sig, jag tycker dom blir godare då.

Citat från: Andreas skrivet 2014-10-19 11:55Menar du att det sitter elspiraler i en elgryta inte bara i botten utan på sidorna också?
Här ser du vad en crock pot består av. Hela metallbehållaren blir varm o värmer försiktigt innehållet i stengodsbehållare som du sätter i:
Skrivet av Andreas
 - 2014-10-19 11:55
Citat från: bryggens skrivet 2014-10-17 14:50
Jag har i går kört en 1,2 kilos rimmad fläsklägg med lök, potatis, morot och kålrot i bitar
samtidigt.
10 timmar på låg, allt var klart, bara att mosa och skära upp!


Hur är konsistensen på rotsakerna efter 10 timmar i elgrytan?

Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-17 16:23
Då är det kanske 10 timmar som är den magiska tiden för att få kött o grönsaker färdiga samtidigt :)


Antar du skojar. Men jag begriper inte varför nån vill koka grönsaker så länge. Borde man inte lägga in grönsakerna en stund på slutet bara?

Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-17 16:33
Jag undrar om det inte är så att crock pot-effekten bygger på att värmen kommer från(nästan) alla håll o inte som på spisen, bara underifrån.


Menar du att det sitter elspiraler i en elgryta inte bara i botten utan på sidorna också?
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-17 19:39
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-17 07:01
Det som är bäst med crock pot är att man kan använda lite billigare kött eftersom den kan möra en skosula. Kombon billig i drift (som en glödlampa + billiga köttvaror) är oslagbar. Sen kan man börja fundera. Den tar plats. Den luktar, vilket inte är kul om man går hemma i lukten i 7 timmar. Jag har inte lagat fisk i den o ser inget nödvändigt i det heller. Grönsaker blir lite konstiga; fläsklägg blir klart på 7 timmar men inte kålrötter!! Det är lite som upp-o-nedvända världen men det är också det som är tjusningen o utmaningen med en crock pot. Till jul ska jag göra en tjälknöl i pottan. Spännande :)


Att pottan tar plats är ett bekymmer, likaså att det luktar. Sambon och jag har rätt olika arbetstider så någon av oss kommer oftast att få gå i dofterna innan det är matdags. Så det talar emot ett inköp, men att laga på lågtemp är ju intressant, Sousviden används regelbundet och nya prylar är ju kul.
Men då är väl crockpottan egentligen ett enklare alternativ till sousviden? Man slipper ju t ex vakuummaskinen.

Får nog smaka på denna karamell ett tag till, en god köttgryta är aldrig fel.
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-17 16:33
Citat från: Hasse skrivet 2014-10-17 16:10Det vore faktiskt intressant om någon som har en potta vill mäta temperaturen i den
Ingen kommer att göra det, crock pot-ägare är bekväma varelser ;D   
Citat från: Hasse skrivet 2014-10-17 16:10Samma sak bör ju gå att uppnå på spisen om man värmer upp långsamt och sedan håller, den förmodligen låga, temperaturen konstant
Jag undrar om det inte är så att crock pot-effekten bygger på att värmen kommer från(nästan) alla håll o inte som på spisen, bara underifrån. Gryta i ugn är nog mera likt en crock pot men jag tycker ändå inte att resultatet blir likadant. Dessutom är det väl energisnålare med  pottan ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-17 16:23
Citat från: bryggens skrivet 2014-10-17 14:5010 timmar på låg, allt var klart, bara att mosa och skära upp!
Då är det kanske 10 timmar som är den magiska tiden för att få kött o grönsaker färdiga samtidigt :)
Skrivet av Hasse
 - 2014-10-17 16:10
Det vore faktiskt intressant om någon som har en potta vill mäta temperaturen i den. Samma sak bör ju gå att uppnå på spisen om man värmer upp långsamt och sedan håller, den förmodligen låga, temperaturen konstant.
Skrivet av bryggens
 - 2014-10-17 14:50
Hej! Länge sedan jag var här.
Jag har i går kört en 1,2 kilos rimmad fläsklägg med lök, potatis, morot och kålrot i bitar
samtidigt.
10 timmar på låg, allt var klart, bara att mosa och skära upp!
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-17 07:01
Det som är bäst med crock pot är att man kan använda lite billigare kött eftersom den kan möra en skosula. Kombon billig i drift (som en glödlampa + billiga köttvaror) är oslagbar. Sen kan man börja fundera. Den tar plats. Den luktar, vilket inte är kul om man går hemma i lukten i 7 timmar. Jag har inte lagat fisk i den o ser inget nödvändigt i det heller. Grönsaker blir lite konstiga; fläsklägg blir klart på 7 timmar men inte kålrötter!! Det är lite som upp-o-nedvända världen men det är också det som är tjusningen o utmaningen med en crock pot. Till jul ska jag göra en tjälknöl i pottan. Spännande :)
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-16 00:12
Fasen också, jag trodde att jag hade köksmaskiner så det räckte men en Crockpot verkar jag ha ett behov av, sambon instämmer inte lika helhjärtat som jag men övertala mig, snälla :)

Bortsett från de goda dofterna verkar detta vara en pryl som för en gång skull verkar vara prisvärd. Tryckkokaren används regelbundet, sous vide baljan likaså. tryckkokaren är prisvärd men sousvidegrytan vet jag inte om jag kan räkna hem i innan 2020  ;)

Är det verkligen lika bra som man läser om med Crock pot?
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-12 07:44
Den blyga bävern jobbar bara om nätterna, honom ser man knappt. Men hans resultat syns; nu är det bara en tidsfråga tills trädet faller
Skrivet av Hasse
 - 2014-10-11 17:17
Någon bäver, eller andra vilda djur i sikte?
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-11 14:42
Utmärkt idé att köra mat i pottan på verandan. Kokar just nu fläsklägg som ska bli kvällsmat. Inte minsta os tränger in! :D
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-11 08:14
Det är en kusin till den simmande bävern. Han är en storvuxen ungkarl som planerar att bilda familj. Därför håller han på o fäller vårt bästa äppelträd för att bygga bo i bäcken intill  >:(
Skrivet av Hasse
 - 2014-10-10 22:14
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-06 20:43
Bra tips faktiskt! Verandan är inglasad så det är bara att stänga ute 5 skator, 2 katter o 1 bäver


En bäver!!! Nu bär det iväg off topic, men jag bara måste få veta om det är samma bäver som på denna bild:

http://matforum.se/index.php?topic=307.msg12211#msg12211
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-06 20:53
Citat från: agnetasch skrivet 2014-10-06 07:35
En nackdel har jag upptäckt; matlukten. Jobbar man o kommer hem till en god matlukt strax innan man ska äta är säkert trevligt. Men är du hemma o går i den där matlukten i säg 7 timmar är det inte lika kul. Man kanske skulle bygga ett dragskåp o ställa den i ::)


Känner igen det där, trodde jag var smart när jag kokte kalops på jobb. Det var inte alls kul, var hungriga hela dagen och det luktade kalops i hela verkstan resten av den veckan.

Annonser

Powered by EzPortal