Hemmalagat - laga själv > Allt om grillning & BBQ

Grilla älgkött?

(1/2) > >>

magnus:
Någon som provat att köra BBQ på någon älgstek eller så? Jag har några stekar i frysen, tänkte man kunde lägga någon på grillen och köra långsamt.
Det är väldigt magert kött, så kanske inte passar så bra?

/Magnus

agnetasch:
Jag har provat att grilla lite olika älgprodukter på vanligt sätt utan nån större framgång. Entrecot är väl det bästa annars blir det rätt torrt o fr.a smaklöst, älgkött har ju ingen smak i sig. Men nog vore det lönt att prova med BBQ! Man kan ju späcka steken.

David:
Jag har grillat älgkött flera gånger, det är dock inte alls lika bra som gris/lamm/nöt, det har ju så lite fett i sig. Stek i sig är aldrig bra att grilla, enda jag skulle kunna rekommendera är att köra den i lergryta sen dra den i bitar, marinera i nåt göttigt, typ honung, salt, peppar och sen lägga snabbt på grillen för att bränna sockret och ge lite yta. Annars vete tusan.

magnus:
Jag har tagit ut en rejäl bit på 2,7kg kilo, tänkte köra den långsamt i webern med mycket ånga i helgen. Får se om det blir för torrt eller inte.
Det blir premiär i helgen med egentillverkad "smokenator".

Andreas:
Använder ni termometer, vad kör ni er älg till för temperatur? Gäller verkligen passa sig för att värma magert kött för mycket så det tappar vätska, fett kött går att misshandla mer.


--- Citat från: agnetasch skrivet 2010-08-23 09:30 ---älgkött har ju ingen smak i sig.

--- Slut citat ---

Nämen nog har älgkött smak. Salta ordentligt och servera med gräddig sås eller gratäng för att balansera det magra. Annars kanske skulle det fungera baconlinda?

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Svara

Gå till fullversion