Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av ingegerd
 - 2008-09-22 21:17
kanel är en spännande krydda!Jag blir alltid påmind om när man va barn och satt och åt kanelbullar med kall mjölk!
jag har det inte i mat men måste testa någon gång,men gärna till gröt och äppelkräm!varför inte blanda keso+vaniljyoghurt+kanel=gott!
Skrivet av jelvis
 - 2008-09-22 20:56
Citat från: Hasse skrivet 2008-08-17 21:13
Lök, vitlök, peppar, chili, paprika, spiskummin, koriander, kanel och någon ört. Jag tror jag börjar med att prova en köttgryta i denna stil. Spännande!    :)


Hasse, det är nog dags att du köper en indisk kokbok. :-)
Skrivet av Jonas
 - 2008-08-19 19:20
Kanelglass är en riktig höjdare. Kanelsky till vilt är oxå helt ok.
Skrivet av Rasmus
 - 2008-08-19 15:51
Kanel är en av mina absoluta favoritkryddor och jag använder det i många olika slags rätter.
Här är några exempel:

Persiko- och morotssallad: http://vegologi.blogspot.com/2008/07/persiko-och-morotssallad.html
Tomatsoppa: http://vegologi.blogspot.com/2008/06/svalkande-het-tomatsoppa.html
Rostad palsternackssallad: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/rostad-palsternackssallad-med.html
Pasta med spenat- och kokossås: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/spaghetti-med-spenat-kokosss.html
Lasagne med kanel i tomatsåsen: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/lasagne-med-linser-selleri-och-sojafrs.html
Kryddig potatis- och spenatgryta: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/potatis-och-spenatgryta-med-pple.html
Rostad paprika och bönröra: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/rostad-paprika-och-bnrra-med-mandlar.html

Apropå diskussionen om kanel på havregrynsgröt så använder jag det alltid, även om jag visserligen sällan lagar vanlig havregrynsgröt. Istället lagar jag denna gröt: http://vegologi.blogspot.com/2008/04/havrebaserad-grt-med-frn-och-frukt.html

Ibland använder jag en liten aning kanel i vinägretter, särskilt till linssallader: http://vegologi.blogspot.com/2008/08/linssallad-med-rostad-paprika-och.html

En kopp varm choklad blir ännu godare om den smaksätts med kanel och andra kryddor.
Skrivet av Hasse
 - 2008-08-17 21:13
Tack Milla! Nu börjar det likna det jag funderar kring.

Lök, vitlök, peppar, chili, paprika, spiskummin, koriander, kanel och någon ört. Jag tror jag börjar med att prova en köttgryta i denna stil. Spännande!    :)
Skrivet av Milla
 - 2008-08-17 20:36
Det här är inte det receptet jag har gjort, men något liknande tror jag - fast jag är ganska säker på att det inte var bröd i de köttbullarna jag gjorde. Hoppas det kan vara något som passar dig.
http://www.tasteline.com/recept/Kryddiga_kottbullar_i_tomatsas
Skrivet av Hasse
 - 2008-08-17 20:10
Annamaria, tack för ett snabbt svar! Kanel, kardemumma och saffran låter spännande!

Men nu tillhör ju jag den skara som inte är så förtjust i frukt i maten. Så jag får väl tillägga: Ingen banan och ingen annan frukt heller.  :D
Skrivet av annamaria
 - 2008-08-17 19:59
Hasse: här är ett gott kyckliggryte-recept med kanel och frukter i - dock ingen banan  ;D

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/julig-kyckling-gryta.html
Skrivet av Hasse
 - 2008-08-17 19:48
Detta var en kul tråd som jag har missat helt! Milla, så bra att du hittade den!

Kaneltuggummi marknadsfördes hårt i början av sjuttiotalet, om jag minns någorlunda rätt. Men de blev inte långvariga i butikerna, utan försvann efter något halvår, eller så. Synd, för jag tyckte om dem.

Jag kan inte minnas att jag har använt kanel i matlagning någon gång, förutom att strö på risgrynsgröt, förstås. Men kanel är en läcker krydda och jag blir vansinnigt sugen på att prova i en gryta eller sås. Kanel och chili, kan det vara något? Vitlök? Jag skulle bli jätteglad för ett recept på en het gryta med kanel. (Men utan banan!)
Skrivet av Milla
 - 2008-08-17 16:52
Ny som jag är så kommer jag med inlägg så där ett år i efterhand - tyckte denna tråd var jätte intressant då även jag är kanel älskare.

Kanelflarn till efterrätt med glass är mkt gott.
Sen måset jag alltid lägga i en kanelstång när jag kokar äpplekräm eller strö på kanel på äpplena när jag gör äpplepaj.
Och så gillar jag äpple och kanelte.
Samt stekta bananer (i stekpanna) med honung och kanel.
Finns även köttbullar med kanel i - tror de är turkiska - med någon tomatsås till. Tyvärr har jag tappat bort receptet.
Skrivet av Anne
 - 2007-07-28 22:35
Jag gillar lite kanel i köttfärssåsen - jättegott.
Skrivet av Tracey
 - 2007-07-28 21:03
Vi har precis suttit o myst här en stund med nybakade scones med kanelsmör. Tack så jättemycket för tipset, Agneta - det var delikat!! *mumsa, mumsa*  :)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-26 08:22
Tog en Arla-broschyr i butiken häromdagen.I den finns ett recept på scones med KANELSMÖR:
75 g rumsvarmt smör
1 tsk malen kanel
!,5 msk honung
Rör ihop detta o bred på varma scones  :P
Skrivet av agnetasch
 - 2007-07-20 08:23
Jag tror man kan använda kanelbuljongen till en kraftig, välkryddad köttgryta där den bara kompletterar med sin smak,inte dominerar.Jag ska testa med nån älggryta i höst.
Skrivet av kryddburken
 - 2007-07-19 22:55
Kanel ÄR en häftig krydda!
Jag tillsätter ofta en tsk kanel i bryggkaffet, det blir jättegott!

Dotter på 4år tjuver mina kanelstänger och lägger i sin byrålåda bland sina kläder, hon säger att "då luktar kläderna kanelbullar mamma"! *S*

Annonser

Powered by EzPortal