Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Fröken Dill
 - 2008-12-28 19:21
OK, det är inte säsong för färsk persilja nu, men jag har ändå ett tips, för ljusare och varmare, mer odlingsvänliga tider.

Soppa på bladpersilja (4 portioner)

5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 shalottenlökar
1 stor knippa persilja
2 äggulor
salt och peppar

Koka upp buljongen med 2,5 dl grädde och låt koka några minuter.
Hacka löken och fräs i smör utan att det tar färg. Blanda ihop buljonggrädden med löken. Mixa i grovhackade persiljeblad. Vispa ihop äggulorna med 0,5 dl grädde och tillsätt i soppan som inte får koka mer. Smaka av med salt och peppar.

Detta är grundreceptet. Ännu ett tips är att använda musselbuljong (buljong som man kokat färska blåmusslor i) och tillsätta lite vitlök i lökfräset.

Ett annat tips är skivade champinjoner som gratineras med ett vitlökssmör som innehåller mycket hackad persilja (+ finhackad shalottenlök, pressad citron, salt och peppar).

Många hälsningar från fröken Dill (som längtar efter odlingssäsongen)
Skrivet av bryggens
 - 2008-07-20 16:55
Har nyss skördat och rensat persilja.
Eftersom jag redan har en hel del i frysen, sen förra året, så skulle jag vuilla ha tips på vad jag gör med denna skörd.
Ska jag torka och i så fall hur? Långsamt eller i varmluftsugn? Tips någon?

Annonser

Powered by EzPortal