Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mowcheeba

1
Citat från: kjpil skrivet 2009-11-19 22:29
Får du kraftig halsbränna av annan mat också? Verkar inte vara några konstigheter med receptet?


Nej ingen annan mat som direkt skapar halsbränna på det viset. Får testa ett annat recept
nästa gång....
2
Älskar att baka, gör det mer sällan nu för tiden men när jag gör det brukar det bli
en standardvariant,

- 5 dl Vatten
- Jäst 25 gram
- Olja
- Honung eller socker
- Salt
- Fullkornsmjöl
- Vitt mjöl
- Linfrö
- Riven morot

Första jäsning 30 min, upp på bakbord, forma till små "frallor" och upp på
plåt, ytterligare 30 min jäsning. Sedan in i ugnen......

Brukar bli riktigt gott och relativt nyttigt men problemet är att jag nästan alltid får en
kraftig halsbränna....
Vad gör jag för fel?
3
Citat från: Anne skrivet 2008-11-26 14:14
Masa harina har jag inte sett i Sverige över huvud taget. Och ja, det måste man absolut ha till majstortillas.


Hittade ett företag i Västerås som säljer Masa mjöl...
http://www.andale.se/Shop/Index.php?sArtId=GM001
4
Tack för svar...tyvärr är de från Old El Paso gjorda med en del vete i.
Försöker hjälpa en vän som är glutenallergiker.

Förstår inte varför de är så svåra att göra med majsmjöl, ska vara ett
speciellt majsmjöl som jag inte hittar.
5
Har försökt göra majstortillas med fyra olikja majsmjöl
utan att lyckas speciellt bra. Har läst att ett måste är
att använda detta Masa majsmjöl (Minsa). Var finner man
sådant? Helst i Göteborg.....
6
Har hört att vissa butiker säljer frysta majstortillas. Någon
som vet vilka butikskedjor som kan tänkas ha dess?

Ska man äta mexikansk mat ska man göra det med stil.... :)
7
Det gick att rädda sylten. Silade av en del och sedan var det bara att koka några timmar.
Konsistensen blev ju inte perfekt men smaken var inte dum, jämförde med en"korrekt"
gjord blåbärssylt och den var inte mycket godare.

Som tur var hade min sambo fryst in 6 kg blåbär så nu när vi fick tag i hallon gjorde vi
10 liter Drottningsylt. Den blev smaskens det kan jag lova  :)
8
[
Citat från: agnetasch skrivet 2008-03-08 18:07

;D DU SKULLE FRÅGAT OSS HÄR PÅ MATFORUM TILL RÅDS ;D

PS Det finns förtjockningsmedel även om jag inte tycker att det blir jättebra med dem:
http://www.nextag.com/thick-it-food-thickener/search-html


Skulle verkligen frågat er här på forumet. Glömde bort Matforum.nu i all iver
över blåbären.
Håller på att koka bort vattnet så att det tjocknar. Får se hur det går.
9
Jag är arg........... >:(
Min sambo och hennes mamma åkte till en Blåbärsodling här i
södra Chile och plockade 60kg blåbär. Stora, goda blåbär från så kallade"high bush", en buske
som inte trivs i svenskt klimat. Blåbär Deluxe.
Jag letade upp några recept och alla använder vatten, jag valde det här receptet
http://www.menyse.com/action/recipe?recipeid=11051

I en kastrull med 20 liter blåbär ska det enligt receptet nedan vara 8 liter vatten!!

Min svärmor fann det mycket och gjorde med 5 liter.............

Sylten blev ett fiasko..........vattnig och blaskig.

Det här receptet nedan använder inget vatten alls och jag tror
att det är det rätta. Testade en liten sats och det blev jättebra.
http://receptfavoriter.se/recept/viewrecipe/bl%E5b%E4rssylt

Skulle testat det första receptet på en liten sats.................

Ska man lita på recept på nätet? Hur gör ni med?
10
Har sett många kockar använda små/medeltora plastfaskor för att ringla sås eller dressing över maten.
Vad heter dom och var kan man köpa sådana?
11
Borde fungera på era breddgrader dock inte hela året runt. Var på en restaurang nyligen där all mat
lagas med med hjälp av solkokare och solugnar.
Intressant även om maten var lite blek. Kan ju bero lite på kocken också.
Ska se om jag hittar lite bilder därifrån, kanske vore intressant.
12
Citat från: Hasse skrivet 2008-01-23 23:34
Jag antar att du med typisk svensk mat menar traditionell svensk mat. Då vill jag i första hand rösta på sill i alla dess former.

Vet inte om potatisgratäng är speciellt svenskt, men Janssons frestelse platsar nog som svenskt.


Håller med om Janssons frestelse även om jag anser den vara en slags gratäng med stora delar potatis.
Varifrån kommer potatisgratäng ursprungligen?
Älgfilet borde väl anses som tämligen så svenskt?
13
Vore kul att se vad ni anser vara typisk svensk mat. Befinner mig utomlands och väldigt många undrar
hur typisk svensk mat ser ut. Mitt standardsvar brukar ofta vara
- Potatismos med köttbullar i brunsås och lingonsylt.

En riktig klassiker men det finns ju så mycket mer. Anses potatisgratäng vara svenskt? Inte mycket
som slår en riktigt vällagad potatisgratäng. :)

Fram med era förslag.......
14
Citat från: Andreas skrivet 2008-01-22 17:51

Mowcheeba: Det här med lergryta tycker jag är lurigt... vad är skillnaden mellan att tillaga kött som är helt dränkt i vätska i en lergryta i ugnen och att laga samma kött i en kastrull på spisen?

Det borde inte vara någon större skillnad men visst är det väl? Inbillar mig det i alla fall.

Vad det gäller grillning av kött vet jag att Argentinare, som sägs vara "världsbäst" vad det gäller grillkonsten, grillar
köttet under lång tid på låg värme. Enligt dem det bästa sättet för lyckat resultat.

Tack för all svar, har redan lärt mig mycket.
15
Citat från: Urban skrivet 2008-01-22 20:48
Välkommen till forumet Mowcheeba! :).
Får man kanske fråga varför du vill börja äta kött igen efter 10 köttfria år?.

Jag har inte tänkt börja äta kött men vill gärna bemästra konsten att laga god mat, animalisk
som vegetarisk.
16
Tack för svaren. Välbehövlig information. När jag lagat kött på sistone har det varit lite trial and error men sist
blev det lyckat.
Använde mig av en lergryta, dränkte köttet i en hemgjord marinad och la det på en lök/tomat bädd och sen in i ugnen.
Uppskattades mycket av gästerna.
17
Tack Tobias,

Visst var det ett bra svar, vet inte riktigt vad jag är ute efter själv eftersom jag vet så lite om kött,
därav de ospecefika frågorna.

Lite nyfiken på hur olika sätt att steka på och vilka effekter det får. Steka på låg värme jämfört med
hög värme, snabbt genomstekt versus långsamt stekt.
Varför blir kött segt? Varför torrt? Orsak - Verkan, typ :)
18
Får börja med att säga hej........kul med ett matforum.

Efter 10 år som vegetarian har jag glömt hur man tillagar kött på rätt sätt, vad rätt nu innebär. Typ undvika segt, hårt kött eller
överdrivet torrt.
Är det skillnad på hur man lagar hela biffar och typ köttbitar i grytor. Skulle uppskatta lite hjälp att komma igång i utbyte kan jag
komma med massor av vegetariska tips och recept. :)

Ge mig en snabbkurs........tar gärna emot tips på såser till de olika kötten.

Annonser

Powered by EzPortal