Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2016-05-26 04:33
Citat från: Charlotte Norrlander skrivet 2016-05-24 12:04
Hur länge håller inkokt lax i kylen från det att man har tillagat den?


Det är vinäger och inte ättika, så pH är inte så lågt. Mer än en vecka bör man inte ha det i kylen
Skrivet av Charlotte Norrlander
 - 2016-05-24 12:04
Hur länge håller inkokt lax i kylen från det att man har tillagat den?
Skrivet av Yoghurt
 - 2009-08-11 20:24
Tillagad mat kan vara ganska känslig beroende på hur snabbt man har kylt den.
3-5 dagar är tumregeln men det beror ju helt på temperatur och den generella "hygieniska statusen" i kylskåpet.
Skrivet av Ia
 - 2009-08-11 18:20
Råa! I mataffärerna är det inte alltid förvarade i kylskåp, men gör man det ska de hålla cirka 3 veckor efter utgångsdatumet! Föst var jag skeptisk- gillar inte ens att dricka en dag gammal mjölk! Men äggen varken smakade eller luktade konstigt, o inte blev jag sjuk heller :)
Skrivet av agnetasch
 - 2009-08-11 18:17
Citat från: Ia skrivet 2009-08-11 15:59
Däremot vet jag att ägg håller i flera veckor efter åtgångsdatumet om man förvarar dom i kylen!
Kokta eller råa?
Skrivet av Ia
 - 2009-08-11 15:59
Jag har alltid hört att det är 3 dagar. Den regeln kör jag efter :) Däremot vet jag att ägg håller i flera veckor efter åtgångsdatumet om man förvarar dom i kylen!
Skrivet av Kari
 - 2009-08-09 22:38
Joakim Färdig bloggar om hygien på http://hygienkonsult.blogspot.com/ och här hittar man några länkar som säkert tar dig vidare.

Men, låt oss inte ta diskussionen härifrån! Jag är också nyfiken!

--

Näsan, smaken, ögonen och det sunda förnuftet kan vi samsas runtomkring och sen temperaturen som maten förvaras i är självklart.. Men sen då?   
Skrivet av johbal
 - 2009-08-09 21:06
Hej!

Hur länge håller (I kylen) tillagad mat, exempelvis stekta eller kokta råvaror, låt oss säga en chili con carne eller annan gryta, eller stekt fisk/kött osv.

Med "länge" menar jag tills maten inte borde ätas av hälsoskäl  :)
Jag är annars inte särskilt kinkig när det gäller lite "ofräsch" mat.

Om du är expert på detta själv så berätta vad jag behöver veta. Annars om du vet en schysst länk till en sida där jag kan läsa som detta så är jag också tacksam.



Tack på förhand,
Johan Balkefors

Annonser

Powered by EzPortal