Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2015-04-26 11:40
Citat från: Krista skrivet 2009-05-14 22:38
Jag hade vetemjöl special, kanske reste sig lättare tack vare det. Fortfarande höga och fina nu när de börjat svalna :)


Gammal tråd, men vetemjöl special är inte det bästa mjölet för muffins (eller sockerkakor) eftersom det är tyngre pga den högre proteinhalten. Kakorna reser sig bättre med vetemjöl som har låg proteinhalt.
Skrivet av corneliace
 - 2015-04-24 18:55
Hej! Jag har testat receptet två gånger nu och älskar det! Bästa recepten jag har prövat på för muffins. Har ändrat vissa proportioner efter min egen smak men receptet är utmärkt som ett grundrecept liksom. Det är bara att smaksätta med det man vill och eventuellt utesluta kakaon. Tack så mycket!  :D
Skrivet av Krista
 - 2010-01-15 08:51
Vad tjusiga de blev med den rosa frostingen! :)
Skrivet av Alice
 - 2009-10-23 03:40
Jag gjorde chokladmuffins så sent som igår och de stämmer bra in på det du eftersöker.

Receptet finns här: http://matarammunition.wordpress.com/2009/10/23/chokladmuffins-med-hallonfrosting/

Det räckte till 6 muffins.
Skrivet av ena
 - 2009-10-18 14:57
kaktusblomman -du har helt rätt, det ska vara tsk... fast de blev lika bra utan *S*
Skrivet av Kaktusblomman
 - 2009-10-15 22:21
2 msk av bakpulver o vanljsocker måste vara för mycket? Ska det inte var tsk?
Skrivet av ena
 - 2009-05-15 15:08
jag brukar ta lite mer kakao...o så helst en fin med mkt smak :)

ska dock testa dem utan bakpulver nästa gång ;)
Skrivet av Krista
 - 2009-05-15 15:06
Goda! Fast min kakao tog slut så det blev knappt 1 dl och det märktes nog, hade velat ha en mer framträdande chokladsmak. Men de blev sådär perfekt höga och bulligt kupolformade som jag var ute efter. Jag fyllde dem nästan ända upp i formarna, smeten var ca 3 mm från kanten. Tack för bra recept!
Skrivet av Krista
 - 2009-05-14 23:00
Ja! :D Jag tänkte om angående storleken och kom på att jag mest var ute efter höga muffins. Ska smaka imorn, återkommer med smakresultatet!
Skrivet av ena
 - 2009-05-14 22:53
kanske det... får nog prova dem med "vanligt" vetemjöl också utan bakpulver *s*

Ser de ut som du tänkt dig?
Skrivet av Krista
 - 2009-05-14 22:38
Jag hade vetemjöl special, kanske reste sig lättare tack vare det. Fortfarande höga och fina nu när de börjat svalna :)
Skrivet av ena
 - 2009-05-14 22:31
så bakpulvret var helt onödigt?? där ser man... *s* alltid lär man sig nåt
Skrivet av Krista
 - 2009-05-14 22:18
Ingen fara på taket :D De blev toppen utan! Vaniljsockret fick jag med. De blev höga och fina, vänta ska fota :)
Skrivet av ena
 - 2009-05-14 22:04
det ska vara bakpulver i givetvis...2 msk bakpulver o 2 msk vaniljsocker

sorry, är tydligen hopplös på att skriva av recept *skäms*
Skrivet av Krista
 - 2009-05-14 21:21
Update: blandade ihop utan bakpulver nu och testgräddar två stycken. Ska se hur det blir, om jag får två megamuffins eller två chokladpannkakor :)

Annonser

Powered by EzPortal