trams..... Är du allergisk så kan du säga det när du beställer så ska du se att det löser sig. ibland är saker och ting bara fånigt.
This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Citera
Fäviken Magasinet håller öppet för middag från onsdag till och med lördag hela året med undantag för semester. För sällskap upp till 6 personer hänvisar vi till vår onlinebokningstjänst där samtliga lediga bord och öppna dagar finns tillgängliga. Efter genomförd bokning kommer en bekräftelse via mail inom ett par minuter med våra avboknigsregler samt lite annan viktig information.
Om ert önskade datum ej finns tillgängligt skicka oss gärna ett email på bokning@favikenmagasinet.se för att bli uppskrivna på väntelista, vi får regelbundet avbokningar.
En middag utan dryck kostar 1 250 kronor. Vin, om vi får välja, 1 250 kronor.
Citat från: webguide skrivet 2012-03-25 10:05
Mandelmacaroner med marulkslever = gott gott!
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-24 13:53
Knepigt, vet tyvärr inte hur ankmage smakar heller. Får väl hålla utkick om jag ser fågelmagar i någon butik här. Vad skall jag laga av dem, nån som har ett recept att rekommendera?
Hmm varken slaktavfall, köttbiprodukter eller djurskräp låter speciellt trevligt. Finns det verkligen inget bra svenskt ord.
Citat från: Andreas skrivet 2012-03-23 17:28
Hur smakar kycklingmagar ungefär? Kycklinglever har jag svårt för.
Ändrade stavningen i tråden. Fast jag har ändå inte minnas att jag någonsin hört det ordet, kul lära sig nytt engelskt ord. Inälvsmat på svenska va? Nej förresten, i wikipedias offalartikel omnämns bl a fårskalle, kind, tunga, grisöron, grisfötter, fårknäleder, det är väl inte inälvor?
Citat från: agnetasch skrivet 2012-03-23 15:18
Det gravade renhjärtat låter spännande. Kanske ett rådjurshjärta kan ersätta renhjärtat? Man tager vad man........
Är det ett annat svenskt ord du tänker på? Eller är det gésier (franska för muskelmage) du far efter?
Är man mycket förtjust i fågelmagar har Kronkyckling 450 g-paket med kycklingmagar. Fast jag tycker dom är lite väl hårda. Är ankmagar mjukare? (Dom ankor jag köper på Saigon Cash har inget inkråm)
Citat från: agnetasch skrivet 2012-03-22 10:30
Att det inte är något tryck i tråden beror kanske på att Sverige befolkas av bl.a två stora grupper: a) filéätare som inte förstår vad du menar. Man kan väl inte äta annat än rent kött? Allt annat är äckligt! b) jägarfamiljer som redan lagar till det mesta på viltet. Hjärta, lever, njure, lungor, tunga, mule o gom är inga nya råvaror, det är vardagsmat som man inte behöver orda så mycket om.
Mule, gom o hjärna av älg har jag inte lagat något av; det är för bökigt att släpa hem ett helt älghuvud för dessa marginella "delikatesser" Men rimmad tunga, rökt hjärta, leverfärs o njurstuvning är storfavoriter här hemma. Hade jag inte tyckt så illa om korngryn hade jag gjort pölsa av hjärtslaget.
Nya Skånska Köket slår ett slag för gamla maträtter:
http://www.smakapaskane.se/nyaskanskakoket.4.34d8785812fd178ec94800010198.html
Vad sägs om Lungkorv o Leversylta? Eller Falsk korvkaka av svålar. Snacka om att ta tillvara på allt
Jag hittar inget recept på gravat hjärta. Hur gör man?