Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Rockbruden

1
Jag tycker att lax är lite överskattat. Och sparris.
2
jag bakade schackrutor idag. enkelt och gott
3
Spaghetti med en tomatsmakade sås med rökt skinka och gul paprika. Kanske låter skumt, men det blev riktigt gott!  :)
4
Gulaschsoppa! ;D skitgott, men undrar hur det blir om jag köper cayennepeppar och har i
5
Idag bakade jag bröd med korn och malt som silats bort efter öltillverkning.
farsan fick den där kornblandningen efter att ha varit på ölbryggarkurs med jädraöl  :P
6
Citat från: Krista skrivet 2013-01-16 08:40
Är det någon som lyckats göra mjölkchokladpraliner i hård form? Vilken sort och vilka temperaturer vid temperering? Jag vill:
1. att allihopa ska lossna från formen
2. att de har ett fint "knäck" när man biter i dem

Jag kan ju säga att jag verkligen inte fått som jag vill med mina mjölkchokladpraliner. Nu senast med Odense mjölkchoklad blev de gryninga. Marabou kom inte ur formen. Får man inte vara snål, måste jag köpa Valhronas jivara eller proffcouverture?


jag har gjutit skal med odense choklad utan problem, så lite konstigt att det har gått dåligt för dig ??? var du noga med tempereringen? putsade du formen med bomull innan du gjöt skalen? Låt du formen stå i kyl innan du försökte knacka ut pralinerna?
Om de envist fastnar kan jag tipsa om att lägga formen i frysen en liten stund. Då "krymper" chokladen lite och blir lättare att knacka ut :)
7
jag har en relativt nystartad blogg med matlagning och bakning i fokus  :)
jag är utbildad konditor och gillar även att laga mat. har lärt mig laga mat i med första gymnasieåret, då vi mycket i köken, och farsan som oxå älskar mat  ;D
http://rockarfettvidspisen.blogg.se/
finns även en sida på facebook

Annonser

Powered by EzPortal