En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mat-Janne

Sidor: [1] 2 3 4
1
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: Igår kl. 17:49 »
Att man vacuumförpackar kommer från idén att när man tar bort syre så kan inte bakterier (eller annat för den delen) leva och utvecklas. Jämför med en konserv.  Inga jordbakterier kan leva i en syretom eller kraftigt syrefattig miljö. Observera att maskinen som används måste vara av bra kvalitét så den verkligen skapar ett ordentligt vacuum samt att påsarna är täta och får en bra förslutning.

Att tvätta det som ska vacuumförpackas kan väl rekommenderas eftersom du kommer packa upp maten förr eller senare så du då slipper få en sandlåda på diskbänken ...  :-\

2
Vad säger Electrolux? Att de vill att du ska köpa en ny? Eller?
Att få igång den är nog inga problem för händiga människor. Var bor du?

3
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: 2018-10-14 15:49 »
Det är säkert inte försvarbart på det ekonomiska planet. Däremot kan det vara otroligt bra om man behöver en morot pronto som när man är lat och inte orkar gå för att att handla, alternativt när kompisen tog med sin nya ponny på middagsbjudningen ...   ;D

4
Råvaror, halvfabrikat / SV: Frysa in morötter?
« skrivet: 2018-10-11 15:00 »
Man kan även använda en vacuummaskin. Då håller sig morötterna bättre även i kylskåp så infrysning kanske inte ens behövs.

5
Thermomix är egentligen en matlagningsmaskin med vilken man kan laga en hel meny
Kan någon förklara vad en sådan är för något? Slänger man bara in några ägg, lite potatis, några biffar och en flaska vin och så kommer det ut en tre-rätters? Eller?
Hur används den?

6
Restauranger / SV: Max hamburgare ätbara?
« skrivet: 2018-08-17 17:14 »
Mycket socker i såsen gör att det smakar "godare", en sockerfälla. Max vet vad han gör.

7
Ät det du gillar! Räkor eller grillade scampi till exempel. Gör ingen stor affär av olika kräftförpackningar och deras innehåll. Samvaron på kräftskivan är väl det viktigaste. Eller?

8
Misstänkte något sådant. Tack för svar.

9
Hur gör ni för att vacuumförpacka något med vätska i? Min HB Nordica vill suga ur allt vatten och sedan misslyckas med förslutningen.

10
Konsumentfrågor / SV: Jag vill ha mer info i streckkoden!
« skrivet: 2018-04-15 12:48 »
Visst kan det fungera. Inga problem tekniskt sett. Det handlar om vilja. Butiken vill sälja allt.
Alltså vill de inte ...

11
Stek hackad lök tillsammans med ett paket bacon tills löken mjuknat. Tillsätt en halv påse frysta ärtor, lite svartpeppar och fräs dem varma.

12
Någon som har erfarenhet av hållbarhet för vacuumförpackad köttfärs, dvs köpt i butik, öppnad och ompackad i lagom stora portioner i vacuumpåse med en sån här:
https://cdn.pji.nu/product/standard/800/2719380.jpg
Sedan förvarad i kylskåp (inte frys).

13
Får man göra reklam här?

14
Jag vill därför gå över till ett material som gör att jag aldrig behöver köpa en ny skärbräda igen
Förstår inte vad en ny fräsch skärbräda skulle skada. Du köper ju nya disktrasor och entrémattor. Vad är det som gör att en simpel skärbräda inte kan ersättas? Kan du utveckla?

15
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-23 11:11 »
Trissorna ska absolut snurra

Jo, nu släppte de. Inte inkörda  ;D

16
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-22 17:18 »
Idag anlände min Minosharp. Fyllde i vatten och provslipade några knivar och visst blev de vassare men inte speciellt mycket mer än innan.
Ska trissorna snurra när man drar kniven fram och tillbaka? Har en gammal Ikea-slip med samma grundkonstruktion, där snurrar trissan men inte i Minosharpen.

17
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-21 15:16 »
Intressant hur mycket kunskap det finns på ett forum och var det kan leda.
Undrar vad en tråd Optimal form på en tårtspade skulle leda  ;D (Nej, svara inte på det ...)

18
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-20 13:49 »
I mitt sökande ramlade jag över dessa artiklar. Håller ni experter med?
Grundkunskap:
http://illvet.se/teknologi/hur-vass-kan-en-kniv-bli-0

Slipa kniv med en kaffemugg:
https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/200050

Lång artikel:
http://www.edgepal.com/slipverktyg/enkel-knivkunskap-17892500

19
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-19 12:22 »
Tack för alla tips. Det blev en tre-trissors Minosharp. Anländer nästa vecka.

20
Allt om knivar & skärbrädor / Slipa en Globalkniv
« skrivet: 2018-01-17 14:28 »
Min Globalkniv är fortfarande vass men inte som när den var ny. Vad har ni för rekommendationer för att hålla Globalknivar vid god vigör?

Sidor: [1] 2 3 4
- Annonser -