En matbild

Guider

Matbloggat

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kayaker

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 7
41
Det finns ju andra tester, t.ex. http://www.testfakta.se/hem_hushall/article90455.ece och http://smartson.se/test/hushall/potatisskalare-skala-med-latthet.htm

Tyvärr är inte någon av Kisags skalare med i testerna. Då hade nog resultatet sett annorlunda ut.

42
Jag har två sådana och båda är köpta på Ica Maxi i Göteborg.

44
Allt om grillning & BBQ / SV: Elgrill efekt
« skrivet: 2014-05-13 09:38 »
Det går inte att säga då det finns så många faktorer som påverkar. Nominell effekt är bara det. Det säger inte så mycket om hur stor effekt som verkligen används till att värma "plattan". Dessutom så påverkar andra faktorer som t.ex. tjockleken.
Jag tror att Weber är tillräckligt måna om sitt varumärke för att se till att inte effekten är ett problem.

45
Råvaror, halvfabrikat / SV: Udda kött?
« skrivet: 2014-05-07 19:44 »
Kanin är lite på gång.
Ganska vanligt i de flesta Medelhavsländer.

46
Allt om grillning & BBQ / SV: Termometer
« skrivet: 2014-04-26 19:23 »
Vad fick du då för hisklig färg? ;D
Grön. Lätt att hitta i lådan. :)

47
Allt om grillning & BBQ / SV: Termometer
« skrivet: 2014-04-25 10:19 »
Hej,

Amerikansksida som gjort lite tester på termometrar: http://amazingribs.com/BBQ_buyers_guide/thermometer_buying_guide.html

Den rekommenderade mäter på 3 sekunder men kostar nästan 1000 kronor!

/Jonas
Thermapen från ETI kostar normalt sett £57,80 om man beställer från http://www.amazon.co.uk/ men det brukar alltid finnas en eller flera färger som är klart billigare. Jag köpte min för £30.

48
Matbröd / SV: Palmbladsmjöl, palmhjärtsmjöl?
« skrivet: 2014-04-20 20:55 »
Låter som om de gjort något på blomman, förmodligen torkad.

49
Allt om sous vide / SV: Bra cirkulator till rimligt pris!
« skrivet: 2014-04-10 08:57 »
Kommer fler och fler sous vide -produkter, här är den senaste i raden tror jag: http://anovaculinary.com/
Den kom innan Sansaire, men de sänkte priset till samma nivå när det blev klart att Sansaire skulle släppas.
Serious Eats har gjort ett jämförande test.
http://www.seriouseats.com/2013/12/sous-vide-circulator-review-sansaire-nomiku-anova.html?ref=search

50
Jag tycker nog att man kan lita på recept. Men då ska man välja recept från såna som är proffs på recept; Arla, Coop eller Ica-kuriren. Kändiskock-recept har du rätt i att man inte alltid kan lita på; att man kan laga mat betyder inte alltid att man kan göra recept ;)
När det gäller just fiskrecept så är det inte många som håller måttet. Kardinalfelet är att fisken lagas till en innertemperatur som är på tok för hög.

51
Funderar på om det kan vara så att det skall mer luft i en maräng än vad en sifon kan trycka in.
Hur många patroner använder du?

53
Både sjuda fisken i vin och gratinera den i 20 minuter? Låter helt galet
http://www.svenskfisk.se/media/38819/svensk%20fisk%20tillagningsguide%20tillagning.pdf

54
Nu har jag penslat osten i en vecka o det går bra. Vad jag förstår ska jag hålla på en eller två veckor till. Men sen då? Hur förvarar jag osten sen? Det känns inte trevligt att ha en "naken" ost i kylen.
Kan jag slå in den i vaxat papper? Osten min man köpte i Holland fick han i vaxat papper + rådet att förvara den så i fortsättningen. Men var hittar jag vaxat papper? På nätet finns bara rullar på 100 m, det behöver jag inte. Var kan jag köpa typ ett ark eller två?
Om du beställer ost från Gouda Cheese Shop så skickar de med en bunt. De har inte bara holländska ostar. :)

55
Att jag tog bort plasten beror på allt jag läst om att det bildas mögel under den (enligt de flesta som provat) Men jag ska prova själv att inte ta bort plasten.
Jag har låtit bli att ta bort plasten dick och lagrat 1-2 år i kylen. Det har funkat bra, men jag har inget stort statistiskt urval... ;)
Har f.n. för lite plats i nuvarande kyl- och svalutrymmen för att experimentera mer.

56
Är inte senapspulver samma sak som malda senapsfrön, eller innehåller senapspulver något mer än senapsfrön?
Enligt Colman's hemsida så innehåller det bara senapsmjöl.

57
Vetgirig, frågelåda / SV: Klimp på norrbottensvis
« skrivet: 2013-11-12 12:02 »
Min mamma gör också så, så jag gör klimp likadant.
Så gjorde min mamma också. Jag gör hellre pitepalt och äter det istället. :)

58
Tack. Jag hör av mig när det närmar sig.
Gôtt!

59
Fikabröd, efterrätter och godis / SV: Bästa äppelkakan?
« skrivet: 2013-10-22 23:40 »
Tarte Tatin?

60
Grönsaker är godare än popcorn.

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 7
- Annonser -