Gammaldags julkorv

Startat av agnetasch, 2008-11-29 09:36

Föregående ämne - Nästa ämne

Tommy

Det ska finnas utrymme att svälla.
Är fjälstret fyllt till bredden kommer det att bli kokt mald köttmassa när fjälstret brister.

Korven ska vara fylld lite slappt som något du inte vill vara med om egentligen;-/

/Tommy

annamaria


Mickan

På söndag ska vi göra korv och det blir en klassisk med potatis, späck, älgfärs och fläskfärs. Kryddar lät med kryddpeppar. När maskinen ändå är igång blir det också en lite torrare och fastare lammkorv med salvia och vitök.

Några på hur vi kan pimpa julkorven? 
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Nu är korven klar. Synd bara att makens bror har slarvat en bort en del i krovtilltasen vilket gjorde att maskinen inte matade fram. Handkraft var det som gällde. Stekprovet var gott men annars har vi inte provsmakat. Det blir korv med gratinerat rotfruktsstomp till lunch på lördag.

Vi gjorde även lammkorven som i år fick en skvätt rött vin i smeten. Härligt. Den har vi provat och den var så god. Receptet är ett jag modifierade. Hittade det på Salsus.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Tjoho! Mitt livs första julkorvtillverkning. Dottern tyckte det "kändes som om vi är i Bullerbyn". Nöjd mamma också!

Krister

I Mormors recept på värmlandskorv (potatiskorv) står att den ska gnidas in med salpeter och farinsocker samt förvaras svalt över natten. Har undrat om korven var fermenterad (syrad) i gamla tider ungefär som isterband.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal