En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hållbarhet, olja i fritös  (läst 512 gånger)

Mat-Janne

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 63
    • Visa profil
Hållbarhet, olja i fritös
« skrivet: 2017-12-10 15:57 »
Det finns ju billiga och bra fritöser numera.
Kan man återanvända oljan efter en fritering eller måste den hällas bort? Om man kan återanvända den:
1. ska den silas?
2. hur bör den lagras?
3. hur länge kan den lagras?
« Senast ändrad: 2017-12-10 15:59 av Mat-Janne »
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Johan_

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 66
    • Visa profil
SV: Hållbarhet, olja i fritös
« Svar #1 skrivet: 2017-12-27 09:38 »
Vi låter oljan ligga kvar i fritösen och använder den tills vi tycker den är för smutsig. Känns som att resultatet inte blir lika bra efter x antal användningar och då byter vi ut den. Testade att sila nån gång men tyckte inte det var värt krånglet så nu fyller vi bara på lite när det behövs och byter ut den när vi känner att det börjar bli dax. Hur många friteringar den klarar beror nog mycket på vad du friterar, tex så börjar oljan lukta när du friterat fisk och det känns inte så fräscht, så vill vi göra det brukar vi spara det tills det är dax att byta oljan så kör vi då. Eller om du gjort chili cheese  och osten råkat läcka ut. Kör du bara strips o liknade använder vi samma olja många gånger.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -