Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - kzmonova

1
Har nu haft min panna i 4 månader. Bästa pannan jag haft. En fröjd att steka i oavsett livsmedel. Ytan är som den vore tillverkad i nanoteknik. Ingenting fastnar och det räcker alltid med att tvätta ur den under rinnande varmt vatten direkt efter stekningen så är den ren. Har hänt ett par gånger att jag struntat i att rengöra den direkt och den har fått stått till dagen efter. Då åker den med i maskinen. Det enda som är ett litet minus är tyngden. Den är tung. Fast den står stadigt på spisen och lär inte slå sig i diskmaskinen tror jag.  :) Den får 9/10 fiskpinnar av mig.
2


Ett måste till varje traditionellt svenskt påskfirande. Kräver dämpad belysning, en jukebox i bakgrunden, pilsner och whisky. Lämpligt att starta upp med på skärtorsdagskvällen för att komma i rätt stämning. Förstår att alla nu kräver ett recept och jag ska inte göra er besvikna. Dock krävs viss framförhållning då de ska gotta till sig i 10 dagar. Glad påsk!

-Ägg 2 dussin
-Brun farin 1/2 dl
-Rödlökar 2 st
-Salt 1/4 dl
-Liquid smoke 1 msk
-Gula senapskorn 1 msk
-Vitpepparkorn 1 msk
-Svartpepparkorn 1 msk
-Kryddpeppar 1 tsk
-Nejlika 1 tsk
-Lagerblad 3 st
-Torkad Chipotle 1/2
-Vitvinsvinäger

Tillvägagångssättet hittar ni här: https://www.youtube.com/watch?v=rG0NrjsX_EI&list=FLn6Y0xWLaWUQRiWVQk7f-uQ&index=2
3
Har beställt en Biltong-tork från England. Tar 5 kg kött som blir klart på 3-5 dagar. 2 000:- inkl frakt. Helt ok tycker jag. Tänkte sälja torkat kött till bekantskapskretsen för att dryga ut studielånet lite när jag lärt mig att producera fina varor

Har dock lite funderingar som jag gärna vill ventilera här och hoppas få lite hjälp med:

  • Ska man skära med eller mot muskelfiberna? Långa "korvar" som man själv skivar eller mumsbitar?

  • Storleken på köttet, har kommit fram till 1-2 cm tjocka skivor/korvar?

  • Val av kött? Fransyska/rosbiff?


Jag har tänkt att prova följande recept som jag tror kan passa våra svenska smaklökar. De afrikanska hoppar jag. http://cf-sasquatch.blogspot.se/2010/11/vila-och-receptdags-torkat-kott.html
4
OBH-Nordica har jag kört på i 7 år nu. Toppenknivar till humana priser! :)
5
Har beställt en  Hackman Matador stekpanna 28cm idag. 399:- tycker jag var ett riktigt fynd. Körde på en ICA-panna teflon innan men den jävlen slog sig. Ska bli spännande att prova keramiken. Har dock en gjutjärn i reserv om det skulle skita sig men hoppas stenhårt på Hackman. Så bekvämt att slänga pannan i diskmaskinen :)
6
Jag käkar soppa ofta. En asiatisk snabbsoppa på nudlar. En påse krossade nudlar av märket Yum-Yum eller Mama. 1 dl fryst grönsaksblandning (ärter, majs, paprika) 0,5 dl tärnat färdiglagat kött. 1 finstrimlad schalottenlök. Salt efter behag. Ingredienserna läggs i en skål och fyll upp med kokande vatten. Låt stå och dra i 2 minuter och du har en komplett måltid :)
7
Var i Spanien i somras och käkade på en hel del engelska pubar. Dom är fortfarande några jävlar på klassikern Prawn cocktail. Lite ålderdomlig men förbannat smaskig :)
8
Fläskfilé i alla dess former är fruktansvärt överskattat. Sällan smakar det gott utan är oftast torrt och smaklöst. Det har gått inflation i fläskfilen. När det är lördag för gemene man så ska det firas lite extra festligt. Fläskfilén är ju billig och det låter lyxigt. Det, bea och pommes så är kvällen en fest....
9

Har länge önskat mig köttknivar av Laguiole. Slogs om ett gäng knivar med buffelhornsskaft på Tradera men det blev för dyrt...
Är även en lat jävel så jag blev glad när jag hitta dessa godingar i rostfritt, 6 st. (diskmaskinsvänliga) för 599:- Tycker jag gjort ett riktigt kap  :D

Annonser

Powered by EzPortal