Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2008-09-16 09:53
Jag slutade med gjutjärnsstekpanna dels för att jag tröttnade på det kladdiga läckaget, dels för att pannan var för tung att hantera.
Jag tyckte inte heller att dagens gjutjärnpannor är så bra (inte om man jämför med morfars, var tog den vägen!!) så jag gick över till andra material.
Skrivet av sverigeuturhisingen
 - 2008-09-16 05:20
agneta, övergav du gjutjärn för att den efter 26 år började läcka...? lol...?
Skrivet av Simon02
 - 2008-08-22 18:52
Nej jag tror inte det. Jag ska nog köpa ny. :)
Tack för tipset ;D

mvh Simon
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-21 21:30
Vad bra att mysteriet blev löst!

Men borde man inte kunna laga en sprucken panna på nåt sätt?
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-21 20:33
Man kan ju gå in på skeppshults sida och se deras sortiment .adressen är http://www.skeppshult.com/sv/
där fanns mycket som skappade vill ha begäret  ;) .
Dessutom finns det olika skötselråd och liknande på den sidan.

MVH// Henrik
Skrivet av Simon02
 - 2008-08-21 20:29
Aj,aj...Då vet jag.
Jag skulle aldrig kunna tro att något så tjockt som en gjutpanna skulle kunna spricka utav lite kallt vatten...  :-[
Skrivet av Hasse
 - 2008-08-21 20:18
Aj aj, Simon. Aldrig kallt vatten i en varm panna!   ;)

Min senaste är från Skeppshult, och den trivs jag bra med. Den är tung, men det är ju bara att acceptera om man vill ha gjutjärn.
Skrivet av Simon02
 - 2008-08-21 19:51
Ja du hade rätt! Den var sprucken. Det syntes inte men när jag rengjorde den så såg man en spricka från kanten in mot mitten. Kan den ha spruckit när den var varm och jag spolat med kallt vatten?  ???
Dags att köpa en ny då! Har någon tips om en bra gjutstekpanna?

tack för alla tips :D
Skrivet av Hasse
 - 2008-08-21 19:48
Hur gör man en grovrengöring?
Skrivet av helfgren
 - 2008-08-21 18:54
Hej !
Om du tror att det kan vara en sprick kan du testa om det är det , ta  baksidan på en kniv och knacka lätt på pannan .
Är det ett riktigt klingande ljud är det ingen spricka , dovt då är det en spricka .
Om det inte är en spricka är det bara en riktig grovrengöring som hjälper  ;)

MVH// Henrik
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-21 13:51
Det kanske tar 25 år för bottnen att bli fett-mättad. Min stekpanna var 26 år.
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-21 12:26
Hmm sprickor i botten tror ni alltså... men en stekpanna är ju så tjock? Och behövs det inte en ganska rejäl spricka för att olja i märkbara mängder ska gå igenom? Och i så fall borde det ju vara en tydlig mindre fläck på plattan precis där sprickan finns precis när pannan hettats upp (en fläck som sedan växer ju längre pannan står på spisen).

Jag undrar fortfarande om det ändå inte kan vara så att själva botten sugit åt sig mer och mer olja med tiden beroende på att det faktiskt kanske inte går att diska bort oljan därifrån mellan gångerna.
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-21 10:57
Här har vi orsaken till att jag gick över till teflonstekpannor!

Min gamla gjutjärnsstekpanna läckte jämt fett på slutet. Jag använde en spis med "vanliga" plattor o stekte med Bregott vid olika temperaturer o den läckte alltid. Det kom succesivt; flottfläcken på plattan blev större o större ???
Skrivet av Gilius
 - 2008-08-20 19:32
Kan det vara att induktionen har blottlagt en spricka i pannan eller något liknande.
Prova att få den riktigt ren med salt och hög värme och bränn om den med olja, det kan kanske hjälpa.

/gilius
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-20 18:45
Välkommen till Matforum!

Det lät som ett knepigt problem men kan det inte vara så att botten av din panna är oljig och att oljan fälls ut på nåt vis när pannan värms? Har du alltid kört den på induktionsspis?

Annonser

Powered by EzPortal