En matbild

Guider

Matbloggat

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Ja det låter rimligt och det måste väl då betyda att kött som tillagas i tryckkokare blir segare och torrare? ???

Det blir inte segare (seg bindväv bryts ner snabbare) och inte torrare (kärlet stänger in fukten). Det som händer är väl i princip att de 20 extra graderna (ungefär) skyndar på nedbrytning av cellväggar, smakbildande reaktioner (t ex mellan proteinet i kött och stärkelsen i rotfrukterna när man kokar buljong).  Det är till buljong jag själv använder kokaren mest, perfekt att få till en bra buljong snabbt utan att fylla hela huset med grytdoft i timmar.

EDIT: Svarade på ett urgammalt inlägg av misstag... Inte särskilt "computer savvy..."  ::)
2
Hej Matilda och välkommen till Matforum!

Som Agnetasch antyder så är vi inget "alternativforum". Väldigt många av oss gillar maskiner och moderna metoder, så vi räds inte din metod med maskindiskmedel. Tvärt om!  :D

:-) Jag skulle gärna rengöra Pacojeten med asklut, helst vid fullmåne. Men tipset med en droppe handdiskmedel funkade bra!
3
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Vad är "icke-löddrande diskmedel"?
« Senaste inlägg av Hasse skrivet Igår kl. 13:00 »
Hej Matilda och välkommen till Matforum!

Som Agnetasch antyder så är vi inget "alternativforum". Väldigt många av oss gillar maskiner och moderna metoder, så vi räds inte din metod med maskindiskmedel. Tvärt om!  :D
4
"Alternativforum"?? Var tror du att du hamnat? Det är nog ingen här som står o skrubbar disken med asklut o björkviskor ;D
5
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Vad är "icke-löddrande diskmedel"?
« Senaste inlägg av Matilda_J skrivet 2017-08-21 21:41 »
Jag brukar koka upp vatten och maskindiskmedel i kärlet och sedan låta kallna. Därefter är det oftast bara att lyfta ur "kakan". Något oortodox metod på ett alternativforum men det finns kanske fler än jag som vill ha lite moderniteter i vardagslivet... :-[
6
Köksredskap, utrustning och maskiner / Manligt stekjärn??
« Senaste inlägg av Skogis skrivet 2017-08-21 12:49 »
Har hittat en leverantör på nätet som heter expondo.se
Har köpt en svets där som jag är nöjd med och också köpt en hushållsassistent på 9 liter som varvar 100-2800 rpm som jag slår majjo i men också mixar korvsmet i med gott resultat.

Men nu hittade jag ett stekjärn i kolossalformat!! Ø800mm stort vägandes 45kg.
http://www.expondo.se/bartscher-stor-stekpanna-gjutjaern-800-19368?c=5239

När använder man ett sånt??
7
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av webguide skrivet 2017-08-20 09:10 »
Tusen tack för den manualen! Men kan man få den "på papper" också? Jag har nämligen ingen skrivare...

Det finns tjänster på nätet där du kan få det utskrivet, annars kan du kanske betala nån här för att få det utskrivet och postat till dig. :)
8
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Hasse skrivet 2017-08-18 17:07 »
Tyvärr inte. Utskriften på papper måste du ordna själv.
9
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Bruksanvisning/manual till Assistent
« Senaste inlägg av Botilda skrivet 2017-08-18 10:59 »
Tusen tack för den manualen! Men kan man få den "på papper" också? Jag har nämligen ingen skrivare...
10
Allt om knivar & skärbrädor / SV: Startkit för en nybörjare?
« Senaste inlägg av Andreas skrivet 2017-08-17 07:53 »
Vill man trasa sönder fibrerna i maten man hanterar är en sågtandad kniv (laserkniv) suverän!

Spelar det så stor roll alla gånger?
Sidor: [1] 2 3 ... 10
- Annonser -