En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs  (läst 1430 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
Majonnäs är basen i ett antal röror som jag svänger ihop då och då.

Röbetssallad
Tärnade inlagda rödbetor och Majjo

Gurksallad
tärnad inlagd gurka och Majjo

Mimosasallad
cocktailblandning och Majjo

Remouladsås
hackad pickles (inlagd morot, blomkål, syltlök och gurka) curry och Majjo

Hamburgerdressing
Chilisås, bbqsås och Majjo

Räksallad
skalade räkor, dill, citron och Majjo

Vad skulle man göra utan sin majjo?
Har provat med gräddfil, creme fraiche och yoghurt men majjon är klart godast i min mun :)

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 952
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #1 skrivet: 2016-08-29 08:15 »
Majo, Sesampasta, sesamolja, risvinäger, socker och mortlade rostade sesamfrön - Mums! :)

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1424
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #2 skrivet: 2016-08-29 18:25 »
Kycklingröra:
Majonnäs, kokt kycklingkött, champinjoner och lite riven pepparrot.

I min remoulade brukar jag förutom pickles ha finhackad kapris.

Man kan med fördel ha lite curry i sin majonnäs. Det ger en angenäm brytning som är populär i Danmark.

Matglade79

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
  • Mat som är snabblagad, god och nyttig = YES!
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #3 skrivet: 2017-05-31 09:32 »
Måste nog börja göra mer majonnäsröror! Vad använder du för majonnäs som bas? Eller gör du egen?
Förutom mat så älskar jag Mallorca www.mallorcaspanien.se

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1424
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #4 skrivet: 2017-05-31 17:22 »
Jag brukar göra egen. Med elvisp eller matberedare är det inte ens jobbigt.

http://matforum.se/index.php?topic=2457.msg24878#msg24878

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 952
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #5 skrivet: 2017-06-01 07:33 »
Jag brukar köra med Kewpie en japansk majovariant som jag tycker är godare än fransk, den är rätt bökig att göra själv, men om jag skall använda vanlig så slår jag den själv.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #6 skrivet: 2017-06-01 23:44 »
Har insett att hastigheten på vispen/kniven påverkar hur fast och vit majjon blir. Slafsar jag runt med en elvisp blir inte majjon varken vit eller fast, smaken blir också mer oljig, men busar jag på med mixern och låter all olja droppa ner i skålen blir majjon vit som snö och kan skäras i kuber om så önskas. Smaken är inte alls oljig utan blir bara oförskämt god.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #7 skrivet: 2017-06-03 14:05 »
Får komplettera innehållet på hamburgerdressingen.

Jag har ju
Hackad inlagd gurka, hackad gul lök och hackad vitlök i lagom mängd i också.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #8 skrivet: 2017-08-12 09:29 »
Slängde ihop en kall bea igår med majjo som bas. Vill inte kalla den bearnaisesås men smaken blev rätt bra efter att jag ökat på dragon, vinäger och färgat med gurkmeja.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #9 skrivet: 2017-08-12 09:44 »
Enkelt men gott till räkor om man vill undvika bröd: majonnäs, hackade hårdkokta ägg, dill o pressad citron.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1424
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #10 skrivet: 2017-08-12 15:11 »
Kom att tänka på caesarsallad bestående av romansallad och brödkrutonger, där dressingen är en tunn majonnäs smaksatt med vitlök, sardeller och parmesan.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #11 skrivet: 2017-08-14 12:56 »
Kokte en saltrulle som nu har blivit pålägg.
Klart man ska ha pepparrotsvisp till det :)
Men att vispa grädde och blanda med creme fraiche orkade jag inte. Blev rätt gott med majjo blandat med riven färsk pepparrot.

larsgustaf

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #12 skrivet: 2017-10-09 22:57 »
Chilimajo, mums!

När jag är lat kör jag vanlig Findus Majonäs med lite Siracha, det gör susen!

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Tänk så mycket gott man kan göra med majonnäs
« Svar #13 skrivet: 2017-10-11 08:50 »
Ja det är gott.
Majonnap är inte heller dumt, senap och majjo ;)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -