En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Ernst prinskorvar 2016  (läst 1507 gånger)

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
Ernst prinskorvar 2016
« skrivet: 2017-01-04 09:08 »
Eftersom jag stoppar mina egna prinskorvar är det ju intressant att smaka om det kommer något nytt på marknaden. Är dock inte beredd att betala 89:- för 600gr korv trots att den ska vara handknuten. Men nu efter julen fanns det kanske inte så förvånande gott om korv till reducerat pris. Så jag fick köpa dessa delikatesser för endast 35:-/pkt

Hur dom smakade? Som köpekorv smakar när den är i den bättre delen på smakskalan. Jag kommer inte att köpa dom igen men jag slänger inte korvarna som blivit över. Det händer annars allt som oftast. Har dock en tillverkare som jag stödköper när frysen är tom, Ernst är inte den.

Men om man nu tvunget ska hävda att korven är handknuten bör den ju kanske också vara det. Kanske var det en lärling som tvinnat korvarna som låg i min paket men knutna var dom inte.

I-landsproblem? Ja egentligen, men räcker det inte med att skriva Ernst julprinskorvar på paketet?

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 450
    • Visa profil
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #1 skrivet: 2017-01-12 07:15 »
Du får köpa Jojjen  prinskorv och jämföra, det är samma korv utan Ernsts namn!

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #2 skrivet: 2017-01-12 08:45 »
Är dom också "handknutna" ;)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6536
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #3 skrivet: 2017-01-13 15:08 »
Hur ser man om de är handknutna?
Den som inte frågar får inga svar.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #4 skrivet: 2017-01-13 17:44 »
Handknutna är flätade från en lång korv, Ernst/Jojjes är 3st korvar som bara är tvinnade parallellt. Kan ta en bild, dom var inte så goda tydligen, Ernst korvar ligger fortfarande i en påse i kylen och blir nog slängda i helgen.

Ca 1:40 in i filmen treflätas/handknyts korv på samma sätt som jag gör. Det krävde lite tankeverksamhet i början, jag stoppar ju bara korv vid behov så det blir ju inte var vecka. Men nu har jag gjort det tillräckligt ofta så jag inte behöver fundera på hur man ska börja. Normalsatsen är 270st/5kg prinskorvar men innan jul stoppades det 15kg  :)
https://www.youtube.com/watch?v=Gpke8_VczxY


Korv e gott!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6536
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #5 skrivet: 2017-01-15 18:59 »
Aha. Finns det ingen mailadress på Ernstkorven dit man kan fråga vad de egentligen menar med handknuten..?  :)

Tack för pedagogisk film!
Den som inte frågar får inga svar.

Skogis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 407
    • Visa profil
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #6 skrivet: 2017-01-16 08:36 »
Just att det skulle vara handknutna korvar lockade mig, det jag funderade på var varför det skulle höja värdet på korven.



Köpte hans julkorv också men den smakade mest stjärnanis. Innovativt och kanske ett försök till en smak av jul, blev väl sådär. Den slängdes också, så mitt Ernstäventyr avslutas nu.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6536
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Ernst prinskorvar 2016
« Svar #7 skrivet: 2017-01-16 13:25 »
Ja nä, handknuten gör den ju knappast godare, men "hand" låter ju onekligen mer hantverksmässigt och exklusivt.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -