2024-04-18 20:49

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - kd

1
du har rätt,borde ha förklarat bättre.....har köpt en el såg som jag har endast till detta och den körs "torr" och det funkar eftersom det inte är någon belastning
2
köpte en amazing smooker på carnivor.se och fick i gång den omgående med egen fångad regnbåge,rökt med äppel spån och al 50/50. röken fungerade perfekt under de 5 timmar som den brann på en fyllning.rökte dag 2 i yttligare 3timmar(halva bränneren fylld) perfekt enligt min smak..........funkar även i klotgrillen vid mindre mängder ätbart.
spånet jag använder är motorsågskapat av grannarnas gamla fruktträd som dom vill bli av med så kostnaden är noll...torka och smula sönder till valfri konsistens   

testa ä bra
3
jag använder en jigg i fyrkantprofiler som jag  svetsat ihop i en fyrkant,ca 30x30(profil 80x40x4) till detta används en pelardomkraft på 1 ton som pumpas manuellt så mycket det går,vila pressningen i 20-30 sek,i övrigt med samma saker som dansken. gör gärna ´smeten´ ganska torr,tryck en klump i handen och kolla så den håller ihop

testa ´ä bra
4
 :) hej, ny på forumet,men kikat lite på tidigare trådar ang rökning av fisk och kött och en fråga som kommer upp är hur man gör egna briketter typ bradlys,och en metod jag använder är av en man i danmark.
fungerar bra och är billigt.receptet på spånet använder jag men pressar annorlunda...
kolla youtube..bradly bisquetts 2/arvid jakobsen..........testa är bra

Annonser

Powered by EzPortal