Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - JanneG

1
Citat från: DRutström skrivet 2012-04-21 19:48
Carbon Plus är rent egenskapsmässigt överlägsen Blåstålspannorna tycker jag, slår sig inte och har bra värmespridning, däremot tycker jag att det är svårare att få upp samma svarta patina i dem, samt att dom är jäkligt mycket tyngre att arbeta med. Inget man står och kastar sig igenom en wokinspirerad matsejour med :-)


Det håller jag absolut med om DRutström, dom är nog lika tunga som en gjutjärnspanna... Min 32-centimeters ligger närmare 3 kilo så det är tur att det extra handtaget finns där när man ska jonglera  ;) Men jag har nog fått den där patinan du pratar om och det lär nog vara tack vare att man glömt den på spisen några gånger.

Citat från: Znook skrivet 2012-04-21 17:35
Jag har sålt min. Tycker de är usla på induktion då botten är extremt ojämn. Däremot är de nog grymma på gasspis.


Antar att du då använt den tunnare Force Blue-pannan Znook... Jag ringde hemmakocken.nu innan jag köpte min första panna, och den jag pratade med sa att den var mest för gashällar eftersom den är tunnare och slår sig lätt. Därför valde jag Carbon plus och den har inte slagit sig en millimeter ens...  :)
2
Haha... hade precis tänkt skriva att nu senast idag använde jag min DeBuyer-panna återigen, och nu har den nästan samma släpp-lätt-egenskap som en teflonpanna. Kan verkligen rekommendera dessa pannor som nog kommer att hålla mitt liv iaf. Och eftersom jag valde den tjockare Carbon plus-pannan så slår den sig inte hur mycket än jag brassar på värmen... Glömde den på plattan idag så det bara rök, men inga skador som det hade blivit på en teflonpanna, bara lite mörkare i botten...  :)
3
Har precis beställt en ny kamera... Kan knappt bärga mig tills den kommer  ;D
4
Jo, wokpannor SKA hålla för hög värme och därför går nog teflonpannorna bort... Själv använde jag teflon förut, men när jag lessnat på all teflon som lossnar (absolut inte nyttigt) så har jag skaffat wok i gjutjärn. Efter några ggr så bränns det inte mer än i en teflonpanna, och en annan fördel är att dom håller formen och inte slår sig som en tunn panna...  :)
5
Tycker bara den smakar mer helt enkelt... Vet inte om det kan bero på att den behåller smaken mer när det är större bitar som sen frigörs när man mortlar ner den till pulver. Eller så kan det kanske bero på tillverkarens metoder... Vem vet? :) Men jag tycker den är bättre än vanligt pulver iaf... kanske bara är inbillning också ;)
6
Framför allt enkelt att strö på som bordskrydda eller göra egna kryddblandningar med...
Själv använder jag färsk så mycket det går, men ibland står man utan sån och då är det finfint att hitta igen den torkade i skåpet... :) 
7
Har köpt hyvlad, torkad vitlök från zmaka.se och den har varit jäkligt bra. Men nu såg jag att priset gått upp från 10 kr / 50 gram till 34 kr... så nu blir det nog inget mer därifrån  >:(
8
För mig är det oftast en fråga om utseende... Gör jag t.ex potatismos eller något annat som är ljust så vill jag inte ha en massa svarta prickar i, så då blir det vitpeppar. Men när inte utseendet spelar någon roll så tar jag hellre svartpeppar som jag tycker är mycket fylligare i smaken.
9
Citat från: Mr.Smith skrivet 2012-01-06 11:17
Det är msg, VILKET ÄR FARLIGT. http://sv.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4stextrakt


Skall varken rätta eller hålla med, men finns det några vetenskapliga studier som bevisat att MSG (natriumglutamat) är farligt? Vet att jag för ett tag sedan läste att det fanns statistiska misstankar om att det kunde bidra till bl.a. Alzheimers... men det fanns inga riktiga bevis...
Å andra sidan kan man bevisa mycket med statistik...  ;)
10
Hemmakocken.nu har iaf glas upp till 2,2 liter...

http://www.hemmakocken.nu/
11
03-jun   Pannkakor?

Hur funkar det?  :o
12
Har skaffat mig ett litet förråd av torkade varianter, bl.a. Ancho, Chipotle, African Birds eye (piri-piri), Guajillo, Thai chili m.m. Och jag tycker absolut det är hög kvalitet på torkade chilisorter...  :)
Kan ju även erkänna att jag är en liten fetishist på kryddor... har över 100 olika kryddor/kryddblandningar i skåpen...  ;D
13
Har ett par sidor, men tyvärr inte så mycket färskt... men desto fler torkade varianter...  :)

http://kryddlandet.se/category/54-hela-chilifrukter-mm.aspx
http://www.chilihouse.eu/?gclid=CO7zhoiirqgCFcRN3godqlqt9g
14
Har nu fått min panna, en Carbon plus 32 cm, och stekt in den enligt konstens alla regler... och efter den behandlingen är den fortfarande lika platt och fin i botten. Ska bli kul att se hur den funkar när man har använt den ett tag och fått den rätta ytan... Det första som slog mig däremot var att den var förbaskat tung, 2,7 kilo stannade vågen på så det är ingen panna man står och slänger med ena näven hur länge som helst... Men det känns att det är riktig kvalité i den och jag tror nog jag kommer att bli sååå nöjd så...  ;)
15
Haha.. och vinnarna får ta hand om disken...  ;D
16
Ta 2 st skålar och ställ framför dig, ta sedan en bricka och häll ut vitlökssaltet på den... nu är det bara att börja sortera, saltkorn i den ena skålen och vitlökskorn i den andra... Perfekt tidsfördriv mörka vinterkvällar...
;D
17
Ringde faktiskt upp Hemmakocken.se och frågade om saken... fick prata med en trevlig kille som sa att Force blue-serien är nog mest tänkt för gashäll, så jag ändrade min order och tog en panna från Carbone Plus-serien istället, det ska tydligen vara en betydligt bättre panna för el-spisar... :)
18
Citat från: Znook skrivet 2011-11-20 10:43
Återkom gärna med hur dina är sen. Det är ju trots allt bara 2mm gods så jag är inte direkt förvånad om de slår sig lite men kanske inte efter två omgångar. Först kokade jag upp vatten med potatisskal som man ska och sedan 1cm olja efter det. Inga problem med att något fastnar men det är just detta med att den är lite ojämn under som jag är osäker på. Jämför jag med mina Skeppshult och Ronneby stekpannor i gjutjärn så är det stor skillnad på kontaktyta under men jag har ingen erfarenhet av såna här pannor som sagt.

Så här såg min ut.
http://imageshack.us/photo/my-images/822/20111120kl104856.png/


Ja, den såg ju inte så rolig ut...  :(

Jag har inte heller någon erfarenhet av dessa pannor, jag använder gjutjärn som jag är nöjd med och ett par nonstick-pannor som jag helst vill byta ut... dessa nonstick-varianter är ju åxå av tunnare metall och har ju blivit lite sneda och vinda med tiden, men jag trodde man skulle slippa det med "restaurangstekpannor"... :)
Men jag återkommer med besked om hur mina är när jag testat dom ett tag...
19
Citat från: Znook skrivet 2011-11-20 10:34
Jag har kört min Force Blue 26cm nu ett par gånger men den är ganska ojämn i botten. Är era helt plana och slickade mot plattan eller som min? Kollar man under så ser man glipa på kanske 1-2mm ut mot kanterna.

Varmt blir det dock så kanske ingen större fara men känns inte rätt.


Nä, om det skulle visa sig att mina är skeva så ska jag nog reklamera dom... det tycker jag att du bör göra åxå, dom skriver ju t.o.m."restaurangstekpanna ", och då tycker man ju att dom ska hålla formen iaf...
20
Beställde nu 2 st Force Blue-pannor, 26 och 30 cm från Hemmakocken.nu...  ;D
Så nu jäklar ska man få se om dom är så bra som alla säger...  ;)

http://www.hemmakocken.nu/show_cat.asp?cat_id=239&head_id=200

Annonser

Powered by EzPortal