Citat från: DRutström skrivet 2012-04-21 19:48
Carbon Plus är rent egenskapsmässigt överlägsen Blåstålspannorna tycker jag, slår sig inte och har bra värmespridning, däremot tycker jag att det är svårare att få upp samma svarta patina i dem, samt att dom är jäkligt mycket tyngre att arbeta med. Inget man står och kastar sig igenom en wokinspirerad matsejour med :-)
Det håller jag absolut med om DRutström, dom är nog lika tunga som en gjutjärnspanna... Min 32-centimeters ligger närmare 3 kilo så det är tur att det extra handtaget finns där när man ska jonglera Men jag har nog fått den där patinan du pratar om och det lär nog vara tack vare att man glömt den på spisen några gånger.
Citat från: Znook skrivet 2012-04-21 17:35
Jag har sålt min. Tycker de är usla på induktion då botten är extremt ojämn. Däremot är de nog grymma på gasspis.
Antar att du då använt den tunnare Force Blue-pannan Znook... Jag ringde hemmakocken.nu innan jag köpte min första panna, och den jag pratade med sa att den var mest för gashällar eftersom den är tunnare och slår sig lätt. Därför valde jag Carbon plus och den har inte slagit sig en millimeter ens...