Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2013-12-17 06:39
Citat från: Kari skrivet 2009-10-06 13:43
Tips: Passa kläderna noga, stänk lämnar eviga spår :(


vanish oxi action lär fixa det, jag har inte varit med om några fläckar som det inte biter på.
Skrivet av Jens
 - 2013-12-12 18:33
Ett granatäpple är moget när skalet har en eller flera sprickor. Oftast ljusbruna till färgen med höströda inslag. Klart, det mognar bäst på trädet men bör kunna ligga till sig hemma i köket.
Skrivet av Hasse
 - 2009-10-07 18:58
Under min utbildning till fysiklärare måste jag ha missat föreläsningen om frukters mogningsgrad, för jag kan absolut ingenting om detta.   ;D

Om vi vetenskapligt ska gå vidare med frågan måste vi först veta att en mogen frukt faktiskt är tyngre än en omogen. Jag vet inte, men kan tänka mig att exempelvis konsistensen skulle kunna påverka känslan av tyngd.
Skrivet av Andreas
 - 2009-10-07 11:10
Citat från: Mickan skrivet 2009-10-05 20:10
Om du tar frukten i handen ska den kännas tung.


Det här känns nästan som en fysikfråga för Hasse: Hur kan en mogen frukt egentligen kännas mer tung än en omogen, det kan väl inte bildas mer massa i den av att den mognar? (Eller krymer den kanske ihop när den mognar?)
Skrivet av Red Scream
 - 2009-10-06 13:50
Tell me about it!

/Red Scream - några skjortor fattigare... ;-)
Skrivet av Kari
 - 2009-10-06 13:43
Tips: Passa kläderna noga, stänk lämnar eviga spår :(
Skrivet av Mickan
 - 2009-10-06 10:45
Ja, de mognar!
Skrivet av Red Scream
 - 2009-10-05 23:48
Ok tack!

Men mognar de om de får ligga till sig? Någon som har koll på det?
Skrivet av Mickan
 - 2009-10-05 20:10
Läste för flera år sedan att det finns över 700 olika sorter och har lärt mig att inte bara se till färgen. Vissa är blekare helt enkelt!

Skalet ska inte ha något grönt kvar, vara till största delen rött och inte skrumpet. Om du tar frukten i handen ska den kännas tung.
Skrivet av Red Scream
 - 2009-10-05 16:03
Granatäpplen är väl gott! Men, (1) hur ser man att de är mogna? Jag har öppnat både runda och skrumpna granatäpplen, en del har varit rubinröda och andra bara rosa. Och, (2) mognar de om de får ligga till sig? Eller är de som ananasen som inte mognar efter skörd?

Annonser

Powered by EzPortal