Citat från: agnetasch skrivet 2012-08-07 10:51
Kommer man till Danmark eller Tyskland ska man absolut köpa ett par påsar KIMs chips. ... Undrar om dom finns i Sverige någonstans?
Citat från: johan_d skrivet 2012-08-06 22:27
Tack för svar. Vad menas med vickningschips? Tack för artikeln om Estrellas odlare. Känns ju som en hel vetenskap med potatisen till chips. Lay´s verkar vara bra chips men lite gammal tråd ju.
Citat från: Psilander skrivet 2012-08-02 15:18
Bäst att dippa är nog vickningschips. Det mesta annat från OLW/ Estrella smakar rätt illa tycker jag.
Inte att förglömma, vinägerchips till en kall Strongbow.
Citat från: hobbykocken skrivet 2012-08-02 17:42
Jag håller nog med angående vickningschips. Det finns en del goda lantchips också, men alla knasiga kryddningar som varma mackor, kebab mm faller bort. Minns svärfar gjorde egna chips ett tag dom var verkligen supergoda, men har inte provat själv.
Citat från: kurt skrivet 2012-08-02 18:05
Alla chips är väl inte gjorda av samma potatissort. De väljer ju potatis med extra lite enkla sockermolkekyler, så att inte chipsen blir alltför mörka vid friteringen. Men olika tillverkare kan ju ändå ha olika sorter:
http://www.ja.se/?p=36299&pt=110&m=3433
Numera måste ju dessutom både potatis, förvaring och tillagning anpassas så det genererar så lite akrylamid som möjligt också
Citat från: Hasse skrivet 2012-08-02 20:10
Tipsar om den här gamla tråden som handlar om Lay's chips:
http://matforum.se/index.php?topic=36.0