Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Gilius
 - 2015-06-01 11:29
Prova att ta en extra äggula per 2 hela ägg. Detta förändrar textur och smak, enligt Modernist Cuisine.
http://www.tastingtable.com/entry_detail/national/16574
/g
Skrivet av Henny
 - 2015-05-31 11:44
Hej, har i Annas kokbok lärt mig att INTE använda mjölk i äggröra, endast vatten eller grädde. Mjölken gör röran för hård o grynig!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-21 11:30
När jag använder creme fraiche i omeletter blir dom i alla fall krämigare o fluffigare; krämigare för att creme fraichen är fetare än vatten o fluffigare för att omeletten är lättare att "bygga" med den stadigare creme fraichen.
Menar ni att franska omeletter, som inte innehåller vatten, aldrig är fluffiga? ???
Skrivet av Mickan
 - 2009-09-20 17:39
Jag håller med! Fraichen ger väl mer krämighet än luftighet? Nu kan det kanske vara så att våra sinnen inte alltid kan hålla isär detta?
Skrivet av R.Stotzky
 - 2009-09-20 14:57
Citat från: agnetasch skrivet 2009-09-05 09:13
Jag har fått pippi på att använda creme fraiche i  omeletter i stället för vatten. Underbart krämigt o fluffigt. Tror jag ska testa det i äggröra också :D

Grejen med att ha vatten i äggen när man lagar omelett är ju att vattnet förångas och på så sätt hjälper till att hålla omeletten luftig. Jag förstår inte riktigt hur det kan funka med creme fraiche?
Skrivet av chepplin
 - 2009-09-11 19:34
Vinnare:
Metod #2 - Gordon Ramsay
Det blir jävligt gott om man får till det!
Skrivet av ena
 - 2009-09-06 22:01
creme fraiche är det bästa i äggröra *anser* och bland det godaste som finns att servera till en riktigt krämig äggröra är rökt strutsfile :)
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-06 07:30
Några klickar färskost i smeten är förresten också väldigt gott!
Hälsar fröken Dill
Skrivet av annamaria
 - 2009-09-05 20:06
o jag på creme fraiche i äggstanning till pajer....prova!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-09-05 09:13
Jag har fått pippi på att använda creme fraiche i  omeletter i stället för vatten. Underbart krämigt o fluffigt. Tror jag ska testa det i äggröra också :D
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-04 13:05
Tryffelolja!!! Några droppar på.
Hälsar fröken Dill
Skrivet av Sweber
 - 2009-09-04 08:44
Såsom varandes nybörjare på äggröra gör jag på följande vis. Jag vispar ihop ägg och grädde med salt och lite vitpeppar från kvarnen. Smälter SMÖR i en teflonpanna och häller i äggsmeten i medelvarm panna och rör med bred träspatel till det blir "klumpar med lite lös smet runt". Stjälper upp och undertiden jag steker bacon i pannan hinner den lite lösa smeten sätta sig och ge en ganska mjuk men fast äggröra.
Skrivet av Teppas F
 - 2009-09-04 00:42
Ah, ramlade på denna kära maträtt och kände mig tvungen att lyfta tråden. För några månader skrev jag dessa rader om min syn på hur äggröra bör tillagas:http://gladjeamnen.blogspot.com/2009/04/aggrora.html

Just nu använder jag ofta grädde istället för mjölk. Båda varianterna smakar gott. Valet mellan dessa är snarare ett sätt att reglerera mäktighetsgraden - dekadens eller mellanmjölk (köper personligen hem det som motsvarar röd mjölks fetthalt men ni förstår säkert vad jag menar).
Skrivet av agnetasch
 - 2008-03-28 10:13
Protest!
Filmens titel säger att Gordon tillagar scrambled eggs. Det han gör är creamy scrambled eggs (sa den petiga ordvrängaren)
Riktiga scrambled eggs lagas utan mjölkprodukter. Så här:
http://www.seriouseats.com/videos/2007/09/video-how-to-make-scrambled-eggs-with-tips-and-tricks.html
Skrivet av Rookie-T
 - 2008-03-27 23:31
http://www.youtube.com/watch?v=C1SM73Qi1BQ

Och där har vi gordon sätt. Brukar köra det för det mesta. Om det inte är riktigt seeeg bakfylla som på något underligt sätt har blivit standarden då det blir smör+ägg och rör tills det känns okej,

Annonser

Powered by EzPortal