Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Andreas

7221
Fast jag har för mig att kött har en mörningskurva som först har hyfsad lutning under nån vecka och sen planar ut så att det går väldigt sakta - i så fall lönar det sig inte att låta det ligga alltför länge.
7222
Det skiljer flera hundralappar så jag tror det är nån skillnad. Får forska i detta.
7223
Jag får bestämt köpa ett till äpple och prova framöver. Tycker annars man borde kunna mala loss köttet på något sätt fast jag inser ju att det blir svårt.
7224
Det stora problemet är nog att de försöker mixa in för mycket i samma program.

Sara är kock och näringsterapeut, maten skall vara nyttig och fräsch vardagsmat, de tar gärna in professorer och andra experter som kan ge råd och pekpinnar. Ja det är väl OK så långt. Här hade de kunnat göra ett ganska stramt program som nog hade kunnat fungera.

Fast samtidigt skall programmet vara så väldigt lustfyllt och roligt (flamsigt), övertydligt flirta med småbarnsföräldrar och ha klatschig dekor och småhäftiga klipp.

För att knyta ihop detta har man två tydliga roller. Saras roll är den roliga och ärtiga matexperten och Anns roll den rolige, kunskapstörstande och lätt naiva representanten för "vanligt folk".

Men de klarar helt enkelt inte att balansera ihop allt detta så det blir naturligt och bra. Tror det är en helt omöjlig uppgift faktiskt, egentligen är det nog inte programledarna som skall kritiseras utan de som tänkt ut konceptet.
7225
Rensade bort några inlägg här, började gränsa till lite för oaptitligt och grabbigt.

Berätta gärna om fler tokiga kombinationer men skriv inga fler ens antydningar om illamående och vårda språket, tack!
7226
Testobjekt: Billys Panpizza Bolognese från Dafgårds - Ost, nötfärs, tomat, lök och paprika

Titta på mina bilder nedan.

På den övre bilden på förpackningen syns en smaskig pizza med mycket köttfärs och paprika som tittar fram genom den läckert gräddade osten.

På den nedre bilden som jag tog efter två minuter i micron syns en tråkig och skev degbit med ett ojämnt osttäcke. Att pizzan är skev beror på att kanterna faktiskt är lite halvtorra.

Nu är förmodligen pizzan på förpacknigen uppvärmd i ugn så därav en del av skillnaden. Men finns det någon som inte äter den micrad, dessutom innehöll min pizza, även om det var mycket täckande ost, omöjligt så mycket köttfärs och paprika som produktbilden.

Konsistensen är svampig och kanterna är som sagt lite halvtorra. Smaken är är helt OK. Men detta känns som väldigt stabbig mat, såvida man inte har rejält med grönsaker till.

Betyget då?
¤ Uteende: 1/5
¤ Konsistens: 2/5
¤ Smak: 3/5
¤ Helhetsbetyg: 2/5

Nån annan som ätit denna rätt? Är jag för hård eller är jag för snäll?

(Starta gärna en ny tråd om du har provat någon annan rätt!)
7227
Urban: Måste bestämt åka till Maxi själv idag och köpa både bilar och Lay's chips.

Glöm inte att göra blindtest med bilarna, för jag är rätt övertygad om att synintrycket av en färg i viss mån påverkar vad vi tror att saker samkar! Förbundna ögon alltså. Antingen att du har nån som matar dig med bilar och skriver upp dina rätt eller att du blundar när du tar en bil i munnen, tuggar på den, kollar upp vad det var för färg innan du sväljer och skriver upp det.  Rapportera sen hur många fel/rätt per färg du hade av låt oss säga 20 eller 30 bilar.

Och så måste vi reda ut vad de olika färgerna faktiskt smakar! Är det jordgubbe, päron, mint eller något annat?

Mattias: Jag förstår, vore toppen om du hade tid nån gång att skriva ner något eller några vegetariska favorit-recept i avdelningen för maträtter.
7228
Sökte lite mer på detta. Hittade några punkter som låter fullt vettiga:

"Diska aldrig en kniv i maskin. Kniven står nämligen inte stilla i korgen utan rör sig under diskningen och eggen kan därför lätt skära sönder diskmaskinskorgens plastbeläggning så att korgen börjar rosta." (http://www.electroluxhome.se)

"I en diskmaskin finns även s.k "flygrost" som far omkring under diskningen. Flygrost kan uppstå från maskinens innandöme, eller från andra redskap som diskats, både tidigare och samtidigt. Eftersom en kniv aldrig är 100% rostfri kan denna flygrost lätt fastna på bladet och påverka knivens kvalité´. I värsta fall kan små rostfläckar uppstå på bladet." (http://www.fiskars.com)

"Globalkniven har en stålblandning där focus ligger på skärpa. Om focus läggs på rostfrihet blir det inte möjligt att få och bibehålla skärpan. Stålet i kniven är därmed något rostkänsligare än stålet i t ex diskbänken." (http://www.globalknivar.se)

Men rost handlar ändå mer om utseende än om skärpa. Ja på riktigt lång sikt borde skärpan påverkas, men jag gissar att det går väldigt långsamt att påverka skärpan av maskindiskning i förhållande till slitaget som uppstår då man använder kniven till att skära.
7229
Hmm. :) Nästa steg kanske blir att få fram de filmer som gör att man blir sugen på att äta...
7230
Fast frågan är hur mycket smak din chili får av själva maillardreaktionen då stekytan bildas (du menar nog inte karamellisering?) och hur mycket smak som kommer från den ökade fettmängden du får i genom att du steker?

Själva frågeställningen vi är inne på har även hälsoaspekter - stekmutagener  bör man väl egentligen försöka undvika i största möjliga utsträckning...
7231
Surströmmingsglassen jag precis såg platsar definitivt också i den här tråden. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1013772,00.html
7232
Tack för info Anne! Sneglade lite mer på Kyocera, vet du vad som är skillnaden på deras vita och svarta keramiska blad?
7233
Urban: ja det var rätt. ;) Eller det är ju egentligen inget fel, påsen innehåller definitivt spår av nötter men texten känns ju som överflödig. Om det nu inte förstås finns något EU-dirketiv på att allt med nötter skall märkas.

Anne: mjo fast det står ju "nötter och snacks" men klar poäng till dig där också på hållbarheten, det hade jag inte reflekterat över. Nötter har väl en tendens att härskna.
7234
Någon vänlig själ som känner till nån butik i Sverige där chips av fabrikatet Lay's säljs? Läste en smaktest i Expressen (som jag nu inte hittar igen) där de var helt överlägsna och skulle väldigt gärna vilja prova dem...
7235
När vi är inne på konstigt förresten, kom precis att tänka på artikeln om Jones Soda i Expressen för en tid sedan: http://expressen.se/1.472060

Läsk som smakar Brysselkål, Magmedicin och Kalkon är ju minst sagt konstigt.
7236
Tänkte jag skull kontra Urbans fläskfilé med en smaskig och lättlagad laxmeny.

Peppargrillad lax med ugnsbakade rotaker och tsatziki

1) Skär av en gurka på mitten, kärna ur med en sked. Riv gurkan på rivjärn ner i ett durkslag för avrinning. Salta lite så sugs vattnet ut bättre.

2) Sätt på ugnen på uppvärmning.

3) Gå ut och tänd grillen. Använd briketter i en kolgrill, gasol ger inte samma smak.

4) Skär potatis, gärna mandel, och morötter och ev. annan rotsak i ca. 1 cm tjocka stavar. Häll över rikligt med olivolja. Stoppa in i ugnen och slå gärna på varmluft om du har det så går det fortare. Obs! Kör du med varmluft måste du röra om rotakerna ofta!

5) Skär upp laxfile i lämpliga portionsbitar på 5-6 cm och låt skinnet sitta kvar. (Skinnet gör att laxen håller ihop bättre då du ska ta den från grillen.) Mal sen över rikligt med svart-, vit och rosépeppar, salta och klappa in kryddorna lite så de sitter bättre.

6) Skär ihop en enkel grönsallad med någon fräsch salladstyp och lite körsbärstomater.

7) Klyfta en gul lök eller två och rör in bland rotsakerna i ugnen. Genom att inte lägga in löken direkt undviker du att den blir bränd.

8) Tzatsiki: Pressa ur vattnet ur gurkan, blanda med ett par dl matlagninsgyoghurt eller turkisk yoghurt. Salta, peppra och pressa i en vitlöksklyfta eller två efter vad du tycker smakar bra.

9) När glödbädden i grillen är riktigt fin penslar du laxen, försiktigt så att inte kryddorna åker av, med lite olja på bägge sidor så att den inte fastnar på grillgallret. Grilla först kryddsidan nedåt en stund så den får fin färg. Sen vänder du skinnsidan nedåt och låter den bli klar lite vid sidan av den varmaste ytan på glödbädden. Lägg gärna på locket på grillen om det är lite tjockare laxbitar. OBS! Grilla inte för länge! Fisk blir klart fort, då du tar den från grillen skall den vara nätt och jämt genomstekt för att bli så saftig och god som möjligt.

Velbekomme!
7237
I en del recept skall man marinera kött/fågel flera timmar. Men skär jag itu en köttbit alldeles oavsett hur länge den legat i marinad så ligger marinaden ändå bara på ytan, smakmässigt ingen skillnad alltså. Och att en vätska som bara ligger på ytan på något sätt skulle göra köttet mörare tror jag inte på. Vad är då meningen med lång marinering?
7238
Se bilder...  :)
7239
Uppföljning: Så idag kom ett brev från Scan, se bild nedan, tillsammans med varucheckar på totalt 50 kronor. Snabbt och korrekt agerat.
7240
Urban: Har du tänkt slå till på ett sådant set?

Anne: Hur skör är din keramiska kniv då egentligen? Är den stelare än en vanlig kniv eller kan man svikta den i sidled ungefär som en vanlig utan att den går av?

Annonser

Powered by EzPortal