Citat från: agnetasch skrivet 2009-02-14 12:43
Igår var vi o grattade svågern som fyllde år. Vi fick smörgåstårta, MEN INGEN FÖDELSEDAGSTÅRTA!
Hjälp vad gör man? Jo, man bakar en 5-minuterskaka när man kommer hem så klart
Det här blev perfekt för mig:
Vispa lite grädde o ställ i frysen så länge.
Smält 40 g (eller 3 msk) extrasaltat Bregott i mikron
Blanda ihop:
4 msk mjöl
4 msk socker
2 msk kakao
1 krm bakpulver
2 krm vaniljsocker
Häll sedan i:
3 msk mjölk
Smält Bregott
Kör 2 minuter på högsta effekt (1000W)
Stjälp upp kakan omedelbart o ät den ljummen med den halvfrusna grädden.
Kakan blir inte gummiartad eftersom det inte är något ägg i, men den är lite krämig i botten (som blir toppen)
Muuuuummmmmmsssss
Citat från: Kvasthilda skrivet 2009-02-20 13:47
Det som talar emot kakan är att man ska dra fram alla dessa ingredienser och sen bara få en kaka som räcker bara en, högst två fika-svängar. När man kan göra en långpanna på samma besvär!
Citat från: Ingo skrivet 2009-02-10 12:23
Special Vetemjöl var mjölet jag använde mig av efter att ha läst era komentarer. Ett mjöl som jäser lättare. Detta för att jag tycker att bakpulver kan ge en stark och lite stickande smak.
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-09 21:02Rys, olja i en kaka? Inte med min oljefobi
Vad blir skillnaden med smör istället för olja?
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-09 21:02Det är ju frågan om det är så eller om det var min sena uppstjälpning som var boven i dramat
Blir den alltså liksom smulig ifall man utelämnar ägget?