2024-04-19 20:28


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Kari
 - 2009-09-12 11:52
Myror, inte ska jag äta de stackarna? ;)
Skrivet av Andreas
 - 2009-09-10 19:21
Citat från: Kari skrivet 2007-06-26 17:24
Andreas, grejar Du recept på insekter som är säkra att äta så lovar jag att bli den legend som Matforum kan marknadsföra sig med!  ::)


Enligt denna KP-artikel går det, som Calle är inne på, bra att äta vanliga myror "Myror går bra och smakar syrligt, fast för att bli mätt krävs förstås väldigt många myror." http://kpwebben.se/artiklar/2008/smaka-pa-skogens-mat/index.xml  Och står det i Kamratposten måste det ju vara definitivt fullkomligt riskfritt, nu är det bara att du tuggar i dig några och dokumenterar det Kari!  :D
Skrivet av Fröken Dill
 - 2009-09-10 14:23
Nässlor! Fel säsong nu men gott!
Tycker fröken Dill
Skrivet av Tinto
 - 2009-08-05 16:34
Citat från: Kari skrivet 2007-06-26 17:24
Andreas, grejar Du recept på insekter som är säkra att äta så lovar jag att bli den legend som Matforum kan marknadsföra sig med!  ::)


Väntar fortfarande *smiles*
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-19 12:45
Och ja se jösses vilken tid det tog. "Runt fyra timmar tog det att plocka, förvälla, hacka och steka de tjugo mördarsniglarna som till slut blev fyra förvånansvärt goda snigeltoastar." FYRA TIMMAR?!

Ang. just det här med saltet: varför gnugga med salt, handlar det om rengöring, smaksättning eller att på något sätt förändra konsistensen?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-07-19 10:56
Tja varför inte, sniglar smakar ju inte så dumt. Dock försöker han att dölja snigelsmaken med t ex bacon, kanske smakar de illa? Men det verkar knepigt att smeta in dem i salt, har dom inte en förmåga att smälta ihop till slemmiga högar när man häller salt på dem?

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1122744,00.html
Skrivet av crlhrv
 - 2007-06-26 17:43
Alltså de flesta insekter är helt ofarliga att äta, dessutom innehåller de mycket protein. I en överlevnadssitation är t ex myror väldigt bra att äta, men man måste äta en del. Visst kan det te sig konstigt för svenskar att man i många länder kan köpa torkade skorpioner, gräshoppor och larver men den mesta "konstigheten" sitter ju i huvudet och ovanan att äta sådana saker. Du kan köpa torkade insekter via nätet på bl a http://www.hotlix.se. Att västerlänningar äter sniglar och nordbor kräftor är nog för många kulturer också mycket konstigt (vilka båda är nästan gratis om man anstränger sig lite).
Skrivet av Kari
 - 2007-06-26 17:24
Andreas, grejar Du recept på insekter som är säkra att äta så lovar jag att bli den legend som Matforum kan marknadsföra sig med!  ::)
Skrivet av Andreas
 - 2007-06-22 12:32
Elka: Men insekter äter man ju i många länder och de ska visst vara näringsrika, varför inte vidga dina vyer lite och berätta sen här i forumet hur flugor smakar, jag lovar att du blir en forumlegend. ;)

Angeta: Hur länge kokade du? Du tror inte att man kunde koncentrera häggbärssmaken genom att koka länge?

Sweber: Musslor kan man ju plocka själv vid lämpligt hav. Och sniglar har man i trädgården. Är dock osäker på om vanliga trädgårdssniglar är ätbara.
Skrivet av Sweber
 - 2007-06-21 18:59
Men sniglar är väl inte insekter heller. ;D  Men gott är det, precis som musslor och ostron. Men det är väl inte billig mat så det är nog helt of topic. 8)
Skrivet av Kari
 - 2007-06-21 18:31
Ler stort här, visste att kräftor, räkor, musslor och sniglar skulle komma upp... Säkert mer som kommer snart!?

En och annan mask lär man har ätit i äpplen, hallon och isbergssallad... Men den man inte vet smakar antagligen inte illa.. *hurvas*  :o
Skrivet av Sweber
 - 2007-06-21 17:28
Citat från: elka skrivet 2007-06-21 11:41
Insekter?! Där går gränsen för mig...
Ja, en tråd bilder och recept på skogens skafferi vore kul och annorlunda, vem har knowhowet? Jag har kamera och skog.


Är inte kräftor insekter, mer eller mindre?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-06-21 17:01
VARNING:
På tal om hur saker smakar i naturens skafferi;ett år gjorde jag häggbärssaft (innan Gudrun tog alla våra stora häggar)Efter TIMMAR av kladdigt bärplockande o saftkokande smakade jag på underverket. Sockervatten,precis så smakade det.Man kanske ska frysa bären för att locka fram någon smak,som man gör med slånbär o rönnbär.
Skrivet av Kari
 - 2007-06-21 11:41
Insekter?! Där går gränsen för mig...
Ja, en tråd bilder och recept på skogens skafferi vore kul och annorlunda, vem har knowhowet? Jag har kamera och skog.
Skrivet av Andreas
 - 2007-06-21 00:20
Elka: Jo men nog är odla själv lönsamt - åtminstone om man inte räknar arbetstiden - frön kostar inte många sekiner. Gödsel kan kosta förstås om man inte känner nån bonde. Riktigt torra somrar kostar vattnet också om man inte kan samla regnvatten eller pumpa från något vattendrag. Men har man rätt förutsättningar blir det billigt.

Agneta: Ja fryst kyckling är verkligen billig mat, 10 kr för ett kilo kycklinglår är inte ovanligt - visserligen blir hälften spill men komplettera med ris eller pasta för ett par kronor och säsongens grönsaker för ytterligare ett par kronor så klaras lätt 10 kr / persongränsen.

Calle: Oj det där med ätbara växter var intressant, det hade man kunnat gjort en hel tråd av med bilder och allt...

Och annars är ju insekter ätliga...

Annonser

Powered by EzPortal