Vegetariskt på grillen?

Startat av Andreas, 2007-05-05 12:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Nån som har tips på vad man kan bjuda en vegetarian på för grillat?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Varför inte Quornbiff?. Dom är jättegoda!. Har iofs. inte provat att grilla quorn men det borde väl funka som allt annat.

Andreas

Ja det är inget dumt förslag, tack!

Men mer då? Kan man kanske grilla något slags bönbiffar?

Grillade grönsaker fungerar ju också i det här fallet. De jag brukar grilla är aubergine, squash, körsbärstomater, lök, svamp och paprika. Nån som har fler förslag på grönsaker som blir goda på grillen?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Jag brukar grilla lite sparris, getost och halloumi
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Urban

Halloumi är riktigt gott att grilla!, och även sparris. Men hur grillar man getost?. Håller den ihop under grillning, eller smälter den?.
Måste man göra på något speciellt vis?.

Kurtson

cornbiffar tycker jag blir sådär, men har fått tips att göra hamburgare med cornfärs.

Andreas

Burgare på quornfärs, gör man exakt som vanliga köttfärsburgare fast man byter färsen mot quorn, eller måste man ändra något mer?
Den som inte frågar får inga svar.

Kurtson

vill minnas att föreslagaren tyckte man skulle bara byta ut färsen.

Mattias

stora skogschampinjoner på spett, med massor av marinad (oändliga möjligheter). och majskolvar såklart. :D

Kurtson

tycker majskolvar faktiskt blir godast kokade... :)
men annars champinjoner, med nerstoppade pinjenötter och permesanost mellan fjällen.

Du tar en stor champijon, vänder på den, skär av skaftet (kan man grilla bredvid)
sedan så stoppar du ner flingor av permesan och pinjenötter  mellan fjällen.
på med lite olivolja och så värmer du dem först med toppen ner och sedan så vänder du dem försiktigt och grillar med fjällen neråt en kort stund.
Väldigt god förrätt.

Urban

Mmmm.. Låter väldigt gott!.
Jag brukar bryta av foten av champinjonerna som jag sedan gör småhack av.
Sen rör jag ner champinjonhacket ihop med viltöksmör och färsk persilja och fyller hålet i hatten med detta.
Sen så grillar jag under lock tills dom är färdiga.

Andreas

Mattias: Vad har du helst för marinad till skogschampinjonerna? Kryddar du majkolvarna på något sätt?

Kurtson: Parmesan och pinjenötter, det lät verkligen smaskens! Det är alltså hela pinjenötter du använder? Inga kryddor?
Den som inte frågar får inga svar.

Kurtson

Nix, hela nötter och några kryddor behövs knappast med parmesanen.

ett tips till.

lite bakplåtspapper och så hackar man upp sparris och massa andra goda grönsaker,, i med LITE olja.
knyt in lagom stora portioner i bakplåtspappret som du penslar med lite vatten.
sedan kan då ställa det på grillen med låg värme, indirekt blir nog bäst vad jag vill minnas, är ett tag sedan jag gjorde detta.
ca 20 min och du har en skön grönsaksröra att bjuda på.


Andreas

Finns det någon speciell anledning till att använda bakplåtspapper istället för till exempel en folieform?
Den som inte frågar får inga svar.

Kurtson

nja, har altid gjort så, kanske folien och grönsakerna ger en annan symbios... pappret andas lite mer skulle jag tro.

bryggens

Majskolv på grillen. Hur gör ni? Jag har provat att grilla direkt och att förkoka, tycker själv att förkokning ger ett bättre resultat,men det kanske är jag som grillar fel?

annamaria

Jag vill bara utfärda en varning! Coops majskolvar kokte jag i förrgår. De var absolut inte goda. De smakade konstigt, inte majs. Usch! Förhoppningsvis så var det ett måndagsexemplar. Har någon annan provat dessa?

Jag älskar grillad majs! Det är godare än att koka egentligen. Jag grillar dem tinade men inte kokta.

roffekock

Majs är en produkt som har en egensmak som man bör bevara och inte trolla för mycket med max smör,salt ev någon färsk krydda testa gärna med anjovissmör. Tyvärr så är det en relativt kort svensk säsong men jag tycker nog att det är den som är godast färsk. Om nu inte detta finns så tycker jag att fryst är det som är bästa alternativet sk cobett. ;)

/rolf
Matforum är bäst

johannao

 Ang qournburgare: det finns att köpa färdigt, om man gör själv kan man göra som vanligt, mer bindemedel (ägg, ev. ströbröd) kan ev. behövas.

Till grillen (förutom det som redan nämnts):
Grönsakspaket i folie med primörer, vitlök, smör och vin
portabellosvampar med kryddsmör
qournfilé, marinerad
vegetariskt kött som Tzay, veg. räkor, veg. kycklingspett, veg. lax (inte så lätt att få tag på utanför storstäder men...)
sötpotatis
citronmarinerad zucchini (jag gillar inte zucchini annars men just på detta sätt är det smaskens)
eg. alla grönsaker men gärna blomkål, pumpa,förkokt färskpotatis och inte alltid tomat,lök,paprika, även om d också är ok.

jag brukar satsa på några få kort, typ tzay eller qourn, halloumi och ev. nån grönsak och sen smaskar jag på med tillbehör istället. t.ex denna:

grillad chevresås:
grilla vitlök till den är mjuk, pressa den.
i ett foliepaket, lägg ner getost, vitlök och honung. Låt osten smälta på svag värme.
blanda med matlagningsyogurt, salt och peppar.smaka av med fin olivolja.

Skriver under på att sparris är en höjdare att grilla. Men annars gillar jag mest schyssta kombinationer som:

grillad fänkål med rostade hasselnötshack
färskpotatis med löksmör eller pesto rosso
små rödbetor med grillad chevresås
qournfilé med pepparrotsost, avokado och söt senap (på chiabatta som fått värmas på på grillen)
sötpotatis med snabbgrillad fetaost (het grill och snabb i vändningarna)
grillad chili fylld med färskost
foliepaket med goda primörer och örtkryddor
fuskkött med mojo rojo på grillade paprikor
ett gott vitt bröd, snabbgrillad med gott pålägg är också helt underbart tycker jag!

Andreas

Stort tack för alla kul vegetariska tips Johannao! (Många av dem verkar även vara toppentillbehör för icke-vegetarianen.)

Vegetarisk lax var nåt nytt, vad är det gjort av? Hur citronmarinerar man zucchini? Du skriver om små rödbetor också, tillagar man dem på grillen?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal