Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Filippa
 - 2008-08-26 09:09
300 gram  druvor, gröna 
2 st  äpplen, syrliga 
1 dl  myntablad 
0,75 dl  socker 
1 krm  askorbinsyra, (så att saften behåller sin gröna färg) 
1 flaska(or)  vitt vin, torrt, (gärna en Albariño) 
Is 

1. Skölj frukten och plocka druvorna från stjälkarna. Klyfta äpplena, ta bort kärnhuset och skär klyftorna i bitar.

2. Lägg frukt, mynta, socker och askorbinsyran blandat med en deciliter av vinet i en mixer. Mixa slätt och sila sedan i en trådsil. Pressa ut saften med hjälp av en sked så att det mesta av fruktköttet kommer med men inte skalet.

3. Blanda med resten av vinet och häll i glas med mycket is eller häll upp i karaff och ställ i kylen.

Recept från Tasteline och nix, har inte provat än.

Skrivet av ena
 - 2008-08-25 17:19
lite syrligare blir det men det beror helt på hur mkt man tillsätter också...

vill man förbereda skalae äpplen till något kan man lägga dem i vatten med askorbinsyra tillsatt, typ 1 tsk till en liter vatten

hamnar man någonstans där det finns en tydlig klorsmak på dricksvattnet (storstadsproblem tidigare?) kan man neutralisera den smaken med en knivsudd askorbinsyra i glaset med vatten :)
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-25 16:34
Äpple/vindruvsdrink, där ser man! Är askorbinsyra helt smaklöst eller förändras smaken nåt när man tillsätter det?
Skrivet av Filippa
 - 2008-08-25 13:49
Aha ! Där gick ljuset :-) Var det så det såg ut ! Jo, det ska användas i en äpple/vindruvsdrink vars recept SVD hade häromdagen. Tydligen behåller äpplet sin fina färg då om man har askorbinsyra i drinken. Jag letade igenom hela ICA :-) Fast vid saft/sylta hörnan för det var där jag trodde den skulle vara.

Tusen tack Agneta för hjälpen !
Skrivet av Andreas
 - 2008-08-25 11:25
Askorbinsyra är ju C-vitamin, vad använder man det till i maten? Vitaminberikning för att slippa förkylning? ???
Skrivet av agnetasch
 - 2008-08-25 11:18
Santa Maria har askorbinsyra i 35 g-påsar i vanliga livsmedelsbutiker.
Skrivet av Filippa
 - 2008-08-25 08:21
Hej ! Vart köper man askorbinsyra ? Heter det nåt annat i butiken eller vad finns det för märken ?

Tack för hjälpen ! // Filippa ???

Annonser

Powered by EzPortal