Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - annamaria

1
Är det någon som provat Kavli *extra fin* naturell majonnäs?

Jag har köpt en burk. Är dock alltid lite skeptisk till majonnäser. Lite rädd att förstöra Toast skagen (fira semester på fredag  ;)) med kass majjo.

Jag återkommer med liten rapport. Meddela dock gärna om Du har smakat den! Dyr var den, liten burk för över 20 kr. Fanns med fler smaker också.

2
Såg att dem säljer Picanha på Willys. Hittade det här om produkten: http://www.picanha.se/not/om-picanha/

Är det gott? Hur tillagar man det bäst?

3
Jag skulle vilja laga Biff Szechuan (har lagat en variant men blev inte nöjd). Är det någon som vet hur man gör en supergod? Det finns endel recept på nätet, alla är väldigt olika.

Har du lagat detta?

Hur får man köttet sådär mjukt och nästan lite "slajmigt", är ni med hur jag menar?
4
Jag skulle vilja göra Kokt kyckling i örtsås (serveras alltså kall)till en kommande buffé.

Min första fråga: varför rimmar man kyckling? I flera av recepten jag har hittat ska den rimmas innan kokning.

Hur tillagar jag denna rätt på bästa sätt? Vilka örter?

Eller är det godare med annan sås?

5
Nu har jag börjat kika i diverse tidningar och böcker efter de härliga kakor som ska bakas till Jul.

Vilka kakor bakar ni?
Bakar ni alltid samma varje år?
Ser det olika ut beroende på var man bor?

Vad bakar ni i år?
6
Ja nu är det dax för en Stockholmstur. Jag har många gånger letat efter ett bageri i Gamla stan. Jag hittar inget, hittar bara "tråkiga fik" med samma Bake off-produkter. Jag vill köpa bröd som är bakat på bageri.

Finns det överhuvudtaget i Gamla stan eller dess NÄRHET?

Jag hittar inte superbra med någorlunda  :).

7
Hej på er!

Jag har länge sökt efter kokboken: Kallskänkans Kokbok, Karin Chädström.

Vet du någon som vill sälja en sådan eller har du den själv kanske? Eller har ni sett den någonstans där den går att köpa?

Karin var här i från mina trakter så jag tycker det vore roligt att ha den.

Tack på förhand!



8
Hasse klippte ut denna diskussion från en annan tråd:
http://matforum.se/index.php?topic=4462.0


Citat från: agnetasch skrivet 2011-07-06 10:06
Blandas med händerna o får stå i kylen några timmar o "mojna"


Jag har också tyckt att färsen blir bättre av att stå en stund. Sen läste jag någonstans att den råa löken (som jag använder) gör att en försämringsprocess startar i färsen. Kan detta stämma? Nu vågar jag inte låta den mojna längre.
9
Jag har vid ett par tillfällen på restaurang ätit Blåbärssill. Har googlat lite men hittar inget jag tycker verkar vara "likt" det jag ätit. Det jag åt var en klar sill. Inte creme fraiche-baserad.
Så nu ber jag er om hjälp. Har du  ätit Blåbärssill? Recept? Gissningar? Allt mottages tacksamt. Min plan är att ha en färdig variant till Påsk.

Skulle du ha ett annat superrecept på inlagd sill så mottages även detta tacksamt  ;D.

Tack på förhand.
10
Såg i en brödbok en sorts redskap som man "skar" fina rullar av smör med. Rullarna blir fint "randiga". Är det någon som begriper den här krångliga beskrivningen  :)? Vad heter ett sådant redskap? Var kan man hitta dem?

Dem små fina rullarna passade utmärkt till lite nybakt bröd. Såg oerhört läckert och gott ut.
11
Har sett på tradera att dem säljer diverse engelska produkter. Tex ett brunsåspulver: BISTO GRAVY GRANULES Engelsk brunsås/sky pulvermix + en annan currysås. 

Länk finns här: http://www.tradera.com/BISTO-GRAVY-GRANULES-Engelsk-brunsas-sky-pulvermix-auktion_340140_121614913

Är det någon som testat?

12
Är ilsk! Tog en tidsbegränsad prenumeration på tidningen Mat och vänner samt fick då 4 tidningar "Baka". Detta för minst 2 månader sen. Har fått EN tidning, mat o vänner. Har försökt ringa, aldrig någon som svarar. I förrgår ringer en människa från Mat o vänner förlag - och undrar om jag vill fortsätta prenumerera på tidningen Baka?! Hon får då veta att jag ännu inte fått en enda tidning än. Informerar om att jag vill ha mina tidiningar jag har betalat för. Hon skulle SJÄLVKLART se över detta. Nu har jag fått en faktura med förfrågan om fortsatt prenumeration....bbbaaaaaaaaa.  >:( >:( >:(

Så nu har dem fått en mycket argt mejl. För i telefonen svarar ingen.

Usch! Är det någon av er som prenumererar på dessa tidningar? har det fungerat bra?
13
Vi har i flera år funderat på egen tillverkning av chokladpraliner så här till jul. Nu har jag letat och letat. Det finns en hel del grejor man enligt "förståsigpåarna" behöver.

Har du gjort egna praliner?
Vad har du haft för formar?
Behöver man andra "verktyg"?
Är det svårt?
Temperering - hur funkar det?

Många frågor blev det....och fler finns.... ;D
14
Usch jag blir så sur på ICA. Dem gör trevlig reklam om "billiga veckan" - och det ÄR billigt men vad hjälper det när produkterna aldrig finns. "vi har leveransproblem..."  blä!  >:( Det nu varit så varje vecka sedan dem började med denna billiga vecka. Det kan inte vara meningen att man bara ska kunna köpa de första dagarna i veckan.
15
Snart är det dax för mogna äpplen i trädgården. Jag är lite sugen på att göra egen äppelmust. Vad är det egentligen? är den alltid alkoholfri eller innehåller must alkohol, eller rättare sagt - innehåller den alkohol efter jäsning. Hur gör man?

Har ni provat eller vet något?
16
När man läser alla dessa underbara mat-tidningar så står det om gigantiska midsommar-bufféer med massor av sill-sorter och plockmat. Jag konstaterar varje år, vilken tråkig buffé vi har egentligen (kokt potatis, köpta matjessillar, gräslök, gräddfil, romsås och varmrökt lax). En buffé som i alla år sett likadan ut. Midsommar firas hos mina föräldrar med alla syskon och deras familjer vi havet, alldeles underbart, även ganska ofta våra extra familjemedlemmar som vi har.

I år ska det bli ändring. Jag gillar ju inte matjessill så jag har i alla år äit varmrökt lax. I år ska det bli andra sillsorter! Så vi får en rolig buffé!

Så hur äter ni - Roligt eller tråkigt. Nä skämt och sido, har ni olika sillar?, vilka?, matjessillar? annat?

Jag behöver goda tips. Sen är det roligt att få veta hur ni firar midsommar!  ;D
17
Jag såg Broccolisparris i en reklamblad idag. Som långa gröna stjälkar med broccoli-topp. Har ni provat? Är dem goda? Smakar dem mest sparris eller mest broccoli?
18
Jag gillar wokade nudlar med kyckling och grönsaker. Probelemet är bara att jag gillar dem nudlar som man köper på Thairestaurangerna. De nudlar som jag kan köpa här i byn är så tunna och tråkiga. På restaurang tycker jag dem är tjockare. Är det någon som vet om jag kan hitta tjockare nudlar på nätet?

Min nästa fråga är också - hur wokar du dina nudlar? Jag tycker mina blir lite smaklösa och tråkiga. Har du någon form av krydda eller sås i ?
19
Jag ska laga mat till mina kära arbetskamrater, 3-rätters eller buffé eller dylikt. Detta ska ske en måndag om några veckor. Middagen ska vara efter jobbet. Vilket innebär att maten bör lagas dagen innan och förvaras i kyl fram till värmning eller vad det nu blir. Har dock tillgång till 2 spisplattor och microvågsugn. OBS! Ingen vanlig ugn.

Så nu behöver jag era kloka tips! Goda smarriga rätter som går fint att förbereda. Ev värmning på spis eller micro.

Förrätt? Varmrätt? Tillbehör? Sallader? Såser? Dessert? Smårätter?

20
Råvaror, halvfabrikat / Sichuan
2010-02-23 20:40
Vad smakar egentligen Sichuan? Jag hittade precis ett recept på Biff Sichuan - där oljan smaksätts med Sichuanpeppar. Vad är detta egenligen? Jag har också här på Matforum sett benämningen "Sichuanmat". Vad är då det? Använder ni Sichuanpeppar? Kan man byta ut det mot något annat? Det är dåligt med Sichuanpeppar här i byn. Får väl kanske beställa på nätet annars.
21
Om en vecka så åker vi (familjen inkl. 3 barn) till Lanzarote, närmare bestämt Puerto del carmen. Vi har aldrig varit på denna ö tidigare.

Har du? Är dem duktiga på någon särskild maträtt? Vad är godast att äta? Du kanske till och med vet en bra restaurang?

Lite sent ute kanske men ändå.... :)

22
Matbröd / Kringlor
2009-11-22 20:44
Jag har faktiskt aldrig bakat kringlor  :-[. Denna gamla klassiker som är så god. Jag är mest förtjust i den grova varianten som äts med smör och ost. Jag har inget bra recept vare sig på grova kringlor eller "kakkringlor".

Hur gör du? Har du det allra bästa receptet i lådan som Mormor har bakat i 100 år?

Snälla lämna det till mig och alla andra som också vill baka kringlor - grova eller söta spelar ingen roll.

Visst inte riktigt var jag skulle lägga denna tråd, ni får väl flytta om det är fel. Det är liksom lite blandning av bröd och gott.
23
Hej på er!

Är det någon (såklart att det är här... ;D) som har tillagat Nötytterfilé? Hur? Blev det mört?

Jag har en filé i kylen som väntar på tillagning.
24
Matbröd / Glutenfri hjälp önskas
2009-09-21 17:20
Om några veckor så är det min tur att ha "fredagsfrukost" på nya arbetet. Tänkte baka lite gott bröd förstås. Nu är det dock så att min ena arbetskamrat är glutenintolerant. Jag behöver hjälp.

Har du ett bra recept på ett gott glutenfritt bröd?

Tips önskas i alla former. Har aldrig bakat glutenfritt vad jag minns.
25
Jag funderar på en kycklinggryta med kantareller i. Smidigt att bara värma och är bara godare efter att den fått stå något dygn eller vad tror ni? Läste någonstans att campbells kantarellsoppa var bar att använda som lite fuskbas i en gryta. Någon som provat?
26
Jag ska göra en middag som ska förberedas dagen innan och det finns ca en halvtimmes tid innan maten ska serveras. Denna speciella dag är min systers möhippedag  ;D

Jag har ätit Potatispaté för länge sedan och är nu på jakt efter ett sådant recept. Det verkar vara så smidigt att göra dagen innan. Skära på serveringsdagen och sen värma. Hur gör man den bäst? Vad serverar men bäst till? Hur värmer man bäst? Hur gör man för att den ska hålla ihop när man skär den i bitar?

Tacksam för alla råd och tips!

27
Jag har nu gjort svartvinbärslikör. Har googlat och hittat ett gäng recept och valde ett gammaldags recept från en Mormor. Det skulle vara lika delar bär, sprit och socker (det blev det inte här). Spriten kunde vara vilken man ville. Mormor gillade dock Eau de vie. Det skulle vara bra mot förkylning. Jag valde nu Brännvin special.

Min och någon annan Mormors vinbärslikör

1 liter svartvinbär
1 liter strösocker
70 cl brännvin special

Blanda i en burk med lock. Jag tog en gryta, hade ingen så stor burk. Rör runt tills sockret smälter. Låt stå 3 veckor. Skaka eller rör lite varje dag. Sila likören och häll upp på flaskor och låt vila 3 veckor till.

Lagom avancerat tycker jag! Grannen har gott om körsbär...kanske skulle palla lite och göra mer likör. Det var riktigt roligt!

Har du gjort likör? Hur? Vilken sort? Vilken sprit?
28
Nu är jag på såsjakt igen....

Vi firar snart vår äldste son och yngsta dotterns födelsedagar och jag tänkte bjuda på en klassiker - Inkokt lax och dillmajonnäs.
Inkokt lax verkar kunna göras på ett antal tusen olika sätt. Jag tänkte mig att koka en god lag och sen hälla den kokheta lagen över laxen - dvs inte koka laxen utan låta den gå klar i lagen och svalna i den. Eller om någon har världens bästa recept så mottages detta tacksamt.

Men nu till det viktigaste - såsen. Dillmajonnäsen, jag tycker ofta att sådan dillmajo som man får på restaurang är väldigt god, den jag gör själv blir inte riktigt sådär super....

Hur gör ni alla? Hemgjord majo? Blandar med något? Kryddor?

Tacksam för hjälp!!!
29
Eftersom jag köper en halv gris då och då så får man delar man inte alltid gillar bäst. Nu sist så fick jag karrén i skivor. Hel funkar den bra tycker jag men dessa skivor. Usch vad tråkiga dem är - eller? På sommaren kan även jag grilla dem - men njae inte nu på vintern.

Så snälla hjälp mig - vad kan jag göra med dem? Jag har ganska många skivor.....
30
Jag har fått ett recept på köttfärssås med oxsvans i. Har beställt hem svans hos den lokala konsumhandlarn. Det kommer dock i kartong á 7 kg. Det går åt 1 kg till köttfärssåsen. Vad gör man av resten?

Om någon är nyfiken på köttfärssåsen så finns receptet här: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2009/01/ingers-kottfarssas-med-oxsvans.html

Annonser

Powered by EzPortal