2024-03-29 11:25


Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av burk
 - 2011-07-11 19:08
tror att dom menade jäskorgarna man kan köpa utan tyg på insidan.. ;)

tror ja ska prova med durkslag och handduk tills ja har pengar över till att fixxa en korg... men dom står helt klart på önske listan ..

man kan ta en djup plåt o vända upponer  rätt långt ner i ugnen .. låta den stå där under hela baket.. sen använda bakspade och/eller bakplåtspapper under bakningen..
Skrivet av Hankki
 - 2009-12-10 21:59
På ebay hittar man jäskorgar från ca 130kr, 250g, inkl frakt och ca 160kr, 800g - 1kg, med duk. Utseendemässigt är dom som de ni har tipsat om här.
Skrivet av Patrik H
 - 2009-08-03 22:53
www.hemmakocken.nu

Här hittar du alla typer av jäskorgar, pil, rotting o plast samt en massa andra tillbehör såsom äkta gotlänsk baksten. Här får du två jäskorgar i pil för under 200:-.

Patrik h
Skrivet av Mattias H
 - 2009-06-24 22:08
Hej. Hittade denna instruktion på hur man gör rent jäskorgar. Kommer från toppenbutiken för matälskare "Kunst og Kökkentöj" i Köpenhamn. Den är på danska :D, men med lite fantasi går det ju. Annars finns ju tex www.nicetranslator.com  ;)

http://brotback.blogspot.com/search?q=j%C3%A4skorg
(Sök på jäskorg om det inte kommer upp av sig självt)
Skrivet av legobit
 - 2009-06-21 02:17
Letade efter butiker i ett annat forum och fick fram dessa.
Tror att alla har jäskorgar

http://www.hus-modern.se
http://www.lyckasmedmat.se
http://www.bagarenochkocken.se
http://www.hemmakocken.nu
http://www.hna.nu

HNA är igentligen inriktade på storkök men säljer även till privatpersoner. Har man pengarna kan man ju köpa den kompakta pizza ungen för 15'000 t.ex. Men dom har även t.ex. jäskorgar billigt och kavel med kullager dyrt om man bakar väldigt mycket ;P
Skrivet av MatgeekJohan
 - 2009-06-16 09:49
Rengöring går till som följande:
1. Intorkad deg tas bort med hjälp av en potatissticka som som får löpa mellan varven i korgen.
2. Resten borstar jag bort med en matpensel (vad sjutton heter de egentligen?)

Kör man med plastbunkar så måste man lägga en mjölad duk på insidan, annars är man tokkörd men inget slår i slutändan känslan av en rotting-korg. :)
Skrivet av Partyhatt
 - 2009-06-13 17:11
Har provat att jäsa i korgar av plastmaterial, men var väldigt svårt att hindra degen ifrån att klibba fast. Mjölet vill inte stanna på den glatta ytan. olja fungerar förvisso, men mycket av charmen med korgjäst bröd försvinner med det mjöliga rustika utseende man annars får tycker jag.
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-07 21:54
 ;D ;D

/rolf
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-07 21:51
Bärkassen är använd och korgarna bankade och borstade. Kanske skulle låta lite vara kvar och sen banka ner i surdegen så blir det nog fart.
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-07 21:49
När dom blir gamla så går duken sönder och då slängs dom.
Du behöver inte vara rädd för dessa bakterier dom är sunda och hjälpsamma för din nästa jäsning. Det lösa mjölet slår du av mot kanten av ditt bakbord. Något annat behöver du inte göra om du tycker att det blir för mjöligt använd en bärkasse att förvara dem i. ;D

Jag förstår inte varför en lös duk skulle vara annorlunda den ska ju ligga invändigt i korgen på samma sätt som en fastsydd gör,bara det att den lösa kan du ju damma av på ett annat sätt en väl använd bakduk är guld värd och får inte tvättas.


/rolf
Skrivet av Per
 - 2009-03-07 21:06
Jag vände upp och ner på korgarna och skakade ur det majsmjöl som jag mjölat de med, rikligt. Så än så länge har jag inget degkladd där. Blir väl att borsta ur och skrapa lite lätt så småningom. Absolut inget vatten.
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-07 15:10
Jamen Rolf, det går ju inte att bara ställa in tokmjöliga korgar i ett köksskåp heller - men däremot kanske man inte ska skölja dem i vatten. Jag hörde att man kan ställa in dem i frysen just för bakterierisken, om det är rätt eller fel vet jag inte. Hur menar du med förbrukningsvara? Jag gillar utseendet på bröden när dem varit i korgen - blir inte detsamma med duk.
Skrivet av roffekock
 - 2009-03-07 14:59
Dom rengörs aldrig det är en förbrukningsvara.
Om man nojar på detta ska man göra som jag sa ha lösa dukar. :D

/rolf
Skrivet av annamaria
 - 2009-03-07 14:46
Per: hur rengör du diona korgar? Jag bara penslade ur mina med brödpenseln. Tror det räcker. Ja man får vara försiktig så man inte slår sönder jäsningen när man vänder ur bröden. Tycker också det gick bra trots att det var första gången. Jag var rädd att degen skulle fastna i korgen men det gick fint. Jag mjölade dem innan.
Skrivet av Per
 - 2009-03-06 10:00
Jag har nyligen köpt två runda jäskorgar från Dalängarna, www.dalangarna.se.

Har hunnit använda de en gång. Ser jättetrevligt ut när de står med deg som jäser.
Att vända upp och få på plåt kräver lite övning men det gick hyfsat bra även denna första gång.

Annonser

Powered by EzPortal