Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2007-05-27 13:52
Jag skulle gärna prova det faktiskt! Var det denna du menade?http://www.goatmilkicecream.com/getsome.php

Men kondenserad mjölk kunde väl ni får-fegisar väl prova?
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-27 12:57
Goat Milk Ice Cream=koft-glass :P Sommargodis att testa,Andreas.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-26 18:27
Hehe varför ska jag prova alla tokigheter. ;)

Men här finns recept på getmjölksmarinad för kyckling!
http://www.meyenberg.com/?action=rchickbrick

Kryddburken kanske kan prova och ge oss en rapport så sparar vi lite porto?
Skrivet av Urban
 - 2007-05-26 10:28
Citat från: agnetasch skrivet 2007-05-25 22:17
Neeeej,inte till mig!Till Andreas!

Jaaaaa!!. TILL ANDREAS!!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-25 22:17
Neeeej,inte till mig!Till Andreas!
Skrivet av kryddburken
 - 2007-05-25 19:19
 
Citat från: agnetasch skrivet 2007-05-25 13:18
Kan vi övertala Kryddburken att prova fårmjölk?Hon nämnde att hon hade kontakt med en lammuppfödare,borde vara enda sättet att hitta det,har aldrig sett det i affär.


åhh... Fårmjölk är det mest Viiidriiiiga jag vet!! No no no.... Messmör... *skakar på huvet* Utser istället dig att bli först ut att prova messmör, INTRESSANT smak... Jo vars! Verkligen... inte!!

Fårmjölk kan man nog bara fråga i affären om dom kan ta hem, borde inte vara några problem! eller ska jag skicka upp en kanna?? *S*
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-25 13:18
Kan vi övertala Kryddburken att prova fårmjölk?Hon nämnde att hon hade kontakt med en lammuppfödare,borde vara enda sättet att hitta det,har aldrig sett det i affär.
Messmör gör man ju av vassle,jag började vädra morgonluft,men sen såg jag att vasslen "bara" innehöll 103 mg kalcium.Ungefär samma som gräddfil.Back to basic.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-24 16:54
Tack, det var riktigt intressant. Messmör kanske är för klibbigt och svårt att få bort? Men det blir säkert en intressant smak av att grilla det. :) Kan man köpa fårmjölk i butik?

Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-24 16:43
Jag kollade lite på kalciumhalten i några mejeriprodukter. Gräddfil innehåller 105 mg kalcium(per 100 g),hela gänget filmjölk,A-fil o Kefir innehåller 116 mg.Höjdarna är fårmjölk 193 mg, kondenserad mjölk 260 o messmör 240-260.Det här bara inbjuder till experiment.
Skrivet av Andreas
 - 2007-05-23 21:13
Agneta: Jag ska fundera på det där med vassle!

Fetthalten borde inte spela någon roll och inte heller syran om det nu verkligen stämmer att det är kalciumet som gör jobbet.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-22 22:37
Undrar om resultatet har att göra med konsistensen på filprodukten(matyoghurten har ju för sjutton samma konsistens som Bregott)eller om fetthalten spelar in?Om den ska vara hög. Då borde ju vanlig creme fraiche ligga bra till.Fast den gamla kärnmjölken var ju mager.Detta blir ett sommarprojekt märker jag.
Skrivet av kryddburken
 - 2007-05-21 19:14
just yoghurt har jag inte använt bara fått rekommendationer om till kött, men gräddfilen blev kanon iaf, det är ju ganska mkt syra i gräddfil, jag tror på det!! å sen 12% fett... Känns hur som haver bra mkt nyttigare än olja! :-)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-21 18:41
Kan det ha varit typen av yoghurt som inte var bra?Jag använde Arlas 10 %:iga matyoghurt i fyrkantig låda?
Skrivet av kryddburken
 - 2007-05-21 18:37
Oj, då har vi haft tur och jag & mannen är helt sålda på att marinera i mjölksyrade produkter, jag gjorde en variant med gräddfil till en uppskivad skinkstek av gris. Aldrig mer olja... *S* http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/17/marinera-kott-i-graddfil/ Har absolut inte varit ute för att det bränt fast eller så, vi har också penslat köttet på grillen under tiden!

Har även gjort mjölksyrade mariander till kyckling & det blir hur gott som helst!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/05/10/yoghurtmarinad-till-kyckling/
Skrivet av agnetasch
 - 2007-05-21 18:25
Det var lite dumt för det var griskött vi använde,där har man ju inga krav på att det ska bli "mörare"Men jag tyckte det blev ovanligt torrt.
De recept jag läste innan jag skred till verket var med kycklingfilé (24 tim i marinaden) o valfri biff(2 tim) Eftersom jag bara hade 2 tim på mig;gissa vilket jag valde ;D
Grillen var griskötts-normal-het o nysprejad med olja(just det,vi köpte solrosolja på sprayflaska häromdan,rätt käck att olja in hett galler med)
Lik förb-t brände det fast,att pensla på någon marinad under grillningen var inte att tänka på,då hade vi fått skrapa av en omelett av gallret efteråt.(Småfiskarna hade blivit glada förstås)
Andreas,kan inte du göra ett försök med vassle-marinad,jag blev plötsligt less på alla filprodukter?

Annonser

Powered by EzPortal