Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Rookie-T
 - 2008-02-15 16:10
Cudos till dig för detta recept och idé. Skit trevligt och fint  :)
Skrivet av Anne
 - 2008-02-15 08:46
Det är från systrarna som skrev Två Systrars Söta, de som ägde Cookbook Café.
Skrivet av Andreas
 - 2008-02-15 07:35
Inga jättebamsingar till hjärtan alltså. Fast mest nyfiken var jag på boken..?
Skrivet av Anne
 - 2008-02-15 07:19
Andreas - tja, de är lite större än de hjärtan man köper. Storleken bestäms ju av formarna, så att säga.
Skrivet av Kari
 - 2008-02-14 22:05
Imponerad blir jag! WOW!
Skrivet av Mimmi
 - 2008-02-14 20:48
Anne: Verkligen jättesnygga. Det vore kul att testa!
Skrivet av roffekock
 - 2008-02-14 20:43
Va gla je bli. Ska pröva imorgon ska göra gröna sådana med min nya päronsmak. ;)

/rolf
Skrivet av Andreas
 - 2008-02-14 18:34
Vilka jättefina hjärtan, extra kul att se dem så här på alla hjärtans dag och vad roligt att göra egna, det visste jag inte att man kunde!

16 stycken, de är ganska stora då? Och är "Vinterns Söta" en bok? Bra?
Skrivet av Anne
 - 2008-02-13 20:59


Testade geléhjärtan idag, från Vinterns Söta. Blev riktigt bra :) Jag använde smultronessence från Stockholms Eter- och Essencefabrik.

Geléhjärtan
ca 16

6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom
några droppar karamellfärg
fint strösocker

Du behöver en silikonform med hjärtan - Ikeas iskubslåda passar jättebra.

Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Blanda glukos, socker och vatten, och koka tills det håller 122 grader. Det går långsamt först, men mycket snabbare mot slutet! Smält gelatinet i ca 2 msk vatten på låg värme. Rör ner i sockerlagen, tillsammans med arom och färg. Låt det svalna en aning, men inte för mycket - det stelnar ganska fort. Häll upp i formarna, och ställ i rumstemperatur över natten.

Tryck ur hjärtana och rulla i fint strösocker. Vill du ha surt godis kan du blanda lite citronsyra i sockret du rullar i.


Annonser

Powered by EzPortal