Tapioka pearls

Startat av Karolina, 2011-03-22 21:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Karolina

Jag köpte av misstag Tapioca Pearls på ett asiatiskt livs, jag trodde att det var strössel  :-[

Nu letar jag såklart efter något bra recept! Finns det någon där ute som provat att laga tapioca? Blev det gott?

Hilfe!

Andreas

Laga tapioca, är det en maträtt,  jag trodde det var nåt slags stärkelse man har i sås? ???
Den som inte frågar får inga svar.

Krista

Jag tror att man kan utvinna stärkelsen ur tapioca (som tex ur potatis eller majs). Tapioca i sig är nån knöl som kan kan göra tex tapiocapudding av. De hade det som dessert i den engelska "Halv åtta hos mig". Fast pärlor, det låter som nåt annat än grundknölen. Ingen aning tyvärr.

Fast wiki hade koll: "Pearl tapioca is a common ingredient in Asian desserts such as kolak, in tapioca pudding, and in sweet drinks such as bubble tea, fruit slush and taho, where they provide a chewy contrast to the sweetness and texture of the drink. Small pearls are preferred for use in puddings; large pearls are preferred for use in drinks."
http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca#Pearl_tapioca

Karolina

Ah, spännande! Lite som sagogryn kanske?

Karolina

Okej, jag har hittat ett recept som verkar gott! Ska testa det på fredag, vår efterrättsdag ;)

http://steamykitchen.com/42-tapioca-pearls-with-sweet-coconut-cantelope.html

Något säger mig dock att den här efterrätten inte kommer att mottas med någon större entusiasm från den övriga familjen.

Andreas

Hoppas det är riktigt gott, säg till hur det går!

Citat från: Krista skrivet 2011-03-23 09:06
Fast wiki hade koll: "Pearl tapioca is a common ingredient in Asian desserts such as kolak, in tapioca pudding, and in sweet drinks such as bubble tea, fruit slush and taho...


Bubbelte lät kul. Hittade artikel och recept (sockerlag, starkt te, kondenserad mjölk, kokade och nedkylda tapiokapärlor samt is) här: http://se.radio86.com/kinesisk-mat/bubbelte
Den som inte frågar får inga svar.

Karolina

Ja, bubbelte lät spännande, synd att det skulle vara stora tapiocapärlor, jag har bara små. Och inga gigantiska sugrör heller. Rapporterar imorgon!

agnetasch

Hade inte Hasse Alfredsson ett recept på "falsk löjrom"? Sagogryn o röd karamellfärg ;D

Karolina


Karolina

Rapport: Jag och bebisen gillade det, maken och tvååringen gillade det inte. Av fyra portioner är en uppäten. Kommer nog inte att göra igen.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal