Citat från: Andreas skrivet 2017-11-14 21:57Har du provat googla spekepølser oppskrifter och kollat dem Ulltand?Nej du, det har jag missat.
Citat från: Skogis skrivet 2017-11-13 13:18
Är det bara saltningen och torkningen som är speciell för spickekorv? Kryddningen verkar vara lite vad man själv tycker om.
Citat från: Skogis skrivet 2017-11-13 20:47Kul. Fyra veckor i saltalke :-O
Fick kolla min köttbibel och visst finns det recept på spickekorv.
Citat från: kurt skrivet 2017-11-13 20:29Haha, såg det när jag tittade. Hur som, receptet på spickekorv var ingen höjdare.
Den boken gas ut första gången 1983, en ny utgåva 2011, oklart vilken av utgåvorna som anses vara nyligen utgiven?
Citat från: ulltand skrivet 2017-11-13 10:48
Gjorde sådan till förra julen, då med recept från webben, tänkte göra igen - men hittar inte receptet jag gick efter då :-O
Köpte den nyligen utgivna boken "Isterband, spickekorv och chorizo", för att hitta något bra, men där fanns bara en gotländsk variant som inte lät så spännande.
Någon som har lust att leta i någon gammal kokbok och se vad ni hittar, för att sedan berätta för mig? :-)
Minnet är kort, men jag har för mig att det skulle ligga i grovsalt tre dygn, och sedan hänga på tork i ett par veckor. Men andra varianter är såklart okej.
Hur som, den blev supergod!
Citat från: kayaker skrivet 2017-11-13 15:23Har såklart googlat, det var för övrigt därifrån jag beställde boken jag nämner i trådstarten.
http://www.martenssonskok.se/2014/05/en-salt-korv-och-en-dag-pa-jobbet.html
Citat från: Skogis skrivet 2017-11-13 15:00Tack!
Det enda jag kan tipsa om är att vänta med att hälla i saltet så länge du kan när du blandar smeten.