Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2011-09-19 17:15
Tack, det ska jag försöka komma ihåg att prova. Försiktigt. :)

På tal om att misslyckas förresten, eller kanske snarare klanta sig, vid ett av grilltillfällena i somras stängde jag av hjärnan helt och rörde om i glödande grillkol med en stekspade i plast. Den blev liksom sträv och svårdiskad efteråt. :(
Skrivet av annamaria
 - 2011-09-18 16:40
Japp! http://trattoria.blogg.se/2011/august/blabarsmousse-med-vit-choklad.html

Jag kan nog tyvärr inte skylla på receptet. Jag tror att jag var för ivrig och lät inte blåbärsröran svalna riktigt. Det konstiga är att jag har gjort vit chokladmousse innan och den skar sig också.... ???
Skrivet av Andreas
 - 2011-09-18 12:22
Ajdå! Men blåbärsmousse med vit choklad lät annars riktigt smaskigt, har du möjligtvis en länk till receptet du använde?
Skrivet av annamaria
 - 2011-09-17 10:14
Usch i går var jag arg. I dag ska det cykelfestas och tre små desserter skulle vara klarar i går kväll. Detta föär att hinna titta på dotterns fotbollsmatch idag. 2 av 3 desserter funkade fint. SEN kom blåbärsmoussen med vit choklad, allt smakade gott och såg riktigt ut tills äggvitorna skulle i. Då skär sig alltihop.  >:( >:( >:(

Så nu har jag hällt ut allithop och gjort ett säkert kort: vaniljpannacotta med passionsfrukt som dessert nr 3.

Så tänker jag bli glad igen ocxh åka och titta på fotboll!
Skrivet av agnetasch
 - 2011-08-14 10:55
Jag har tur som en tokig! Det blev en kladdkaka över från gårdagens kräftskiva (glassufflen vi hade till var oväntat mäktig) Så jaktlaget som skulle få "blåmärkena" idag får kladdkaka med vispgrädde (som jag bytte till mig av grannen som tyckte mina muffins var riktigt snygga ;D )
Skrivet av Mickan
 - 2011-08-13 17:12
Citat från: agnetasch skrivet 2011-08-13 09:13
Nu blev smeten mörkt lila, det såg ut som om jag lagt rundlar av blodpudding i muffinsformar. Till råga på allt var de enda formar jag hade hemma turkosa med små rosa blommor på. Endast en färgblind person kan se något smakligt i detta bakverk. Men smaken är där, som man säger om ful mat ;D


;D Kan du inte täcka dem med lila glasyr, riktigt skarp lila :)
Skrivet av agnetasch
 - 2011-08-13 09:13
Igår var det misslyckade innovationers dag.
Jag hade både hallon o blåbär i frysen som jag skulle baka något av. Först gjorde jag kladdkakor med hallon. Dom blev ok (tror jag i alla fall, det går ju inte att skära en liten smakbit ur en bjudtårta) Sen skulle jag baka blåbärsmuffins o då började det gå snett.
Hallonen till kladdkakorna skulle tinas i smält smör o i ett anfall av hjärnsläpp tyckte jag att det var en utmärkt idé även för blåbären. GÖR ALDRIG SÅ! LÄGG ALLTID BLÅBÄREN SIST I SMETEN. Nu blev smeten mörkt lila, det såg ut som om jag lagt rundlar av blodpudding i muffinsformar. Till råga på allt var de enda formar jag hade hemma turkosa med små rosa blommor på. Endast en färgblind person kan se något smakligt i detta bakverk. Men smaken är där, som man säger om ful mat ;D
Skrivet av Filippa
 - 2011-02-16 11:09
Tjejmiddag häromveckan, jag skulle skryta med min excellenta matlagning.....har ett helt misslycknings-säkert chokladmousserecept där det står uttryckligt att man inte ska använda mer än 70%-ig choklad för det blir beskt men varför lyssna på nån som kan ? Jodå, jag köper 100 g 86% och 100g 70% och tänker det här blir smaskens. Det blev det inte.
Maken till besk chokladmousse har aldrig smakats. Jag hade inte tid att göra om den utan serverade i snygga ägg med vispgrädde och berättade att min nya astmamedicin gav mig smakförändingar så jag hoppades att efterrätten var god.

Men kompisar är ju kompisar och de frågade på en gång om jag inte hade nåt annat sött hemma. Oups.

Lärdom. Gör som receptet säger, särskilt om du ska ha gäster.
Skrivet av Andreas
 - 2010-12-12 11:42
Igår lärde jag mig två saker.
1) Var inte ute i julhandeln för länge om du ska koka oxsvanssoppa, då hinner inte svansarna koka klart innan middag och du får äta pasta carbonara istället.  :( Fast positivt är att svansarna fick koka hela kvällen igår så det blir en väldigt bra middag idag. :D
2) Om du har husdjur och inte alldeles nystädat, ät inte upp mat du tappat på golvet utan att titta på den innan, annars riskerar riskerar du att få en morotsbit garnerad med en halv hundpäls i munnen.  :-X
Skrivet av Kari
 - 2010-12-03 22:07
Haha!!
Skrivet av Mickan
 - 2010-12-03 21:41
http://www.youtube.com/watch?v=pU3_pFvL8Lw

Jag gissar att Rudolf skulle berätta om detta om han var medlem på Matforum  ::)
Skrivet av Kari
 - 2010-11-05 20:55
Alsa: Hur klockrent! Hittills en av de bästa! :)
Skrivet av alsa
 - 2010-11-05 18:44
Skulle grilla grön sparris, och rullade på dom på "fel" längd på grillgallret, så nästan alla hamnade på kolen....ska nog inte dricka vin innan man ska grilla:-(
Skrivet av Oscar Tegni
 - 2010-11-05 13:53
Citat från: Filippa skrivet 2008-04-09 09:14
jag var 15 år och inte sådär vidare erfaren i köket men på språkresan i Frankrike skulle det givetvis lagas Janssons Frestelse. Tänk er en form med okokta potatisstavar, konstig ansjovis och grädde som skurit sig så förstår ni varför min franska värdfamilj aldrig hälsat på i Sverige ;-)




haha ouch, kan inte vara kul. Dom måste ha undvikit äkta svensk mat i fortsättningen ;)
Skrivet av Krista
 - 2010-10-22 08:43
Nädå, här borta har vi också klantat oss rätt bra.

Gjorde en mexikansk majssoppa (kryddad med tacokrydda), det skulle bl a vara 2 msk kycklingfond i. Kvar i fondflaskan skramlade en ensam slurk, äh häller i den med, tänkte jag. Det var nog 1-2 msk den där slurken och soppan blev jättesalt...

Annonser

Powered by EzPortal