Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Mickan
 - 2009-04-05 15:37
Jag tycker egen buljong är så mycket godare och vill inte att tärningen med sin enkelhet ska locka mig att fuska  ;D Nej, jag gillar helt enkelt inte smaken och förstärkarna är ett sorgligt kapitel. Skönt ändå att det finns vissa utan att ta till när tiden är knapp.
Skrivet av Andreas
 - 2009-04-05 10:48
Citat från: bryggens skrivet 2009-04-04 16:54
Egentligen skulle man kanske använda kokspadet efter rimmad fläsklägg, då slipper man ju
tärningarnas tillsatser, men får salt, fett och smak ändå.


Ja att ta vara på saker på det viset är toppen, ett annat sätt att få gratis sälta och vatten och kanske lite näring är att använda gammalt pasta- och paltkoksvatten.

Citat från: Mickan skrivet 2009-04-04 14:50
Jag är inte rädd längre men allmänt allergisk mot tärningar...


Är det smakförstärkarna du inte gillar eller har du nån annan invändning?
Skrivet av Kari
 - 2009-04-04 23:09
Kan vi samköra denna tråd med http://matforum.nu/index.php?topic=2719.msg28366#msg28366 eller nått? Eller förtydliga namnet på denna?

Så nu har jag messerschmittat lite ;)

Skrivet av Mickan
 - 2009-04-04 17:48
Eftersom du verkligen fick en annan smak tycker jag att "du vann" nya smaker. Kul när experimenten lyckas!
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-04 16:54
Nu vet jag inte riktigt hur du menar med "vann".
Jag bara tänkte att det skulle kunna ge lite annan smak åt brödet, och det
gjorde det. Egentligen skulle man kanske använda kokspadet efter rimmad fläsklägg, då slipper man ju
tärningarnas tillsatser, men får salt, fett och smak ändå.
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-04 14:50
Ok, 1/4 tärning. Hur mycket tycker du att du vann?

Jag är inte rädd längre men allmänt allergisk mot tärningar...
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-04 14:39
Japp. Endast buljongtärning, inget extra salt eller fett.
Skrivet av Andreas
 - 2009-04-04 12:26
Trevligt! Struntade du alltså helt i saltet när du använde tärning Bryggens?
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-04 09:52
Det blev riktigt gott.
Använde ca 1/4 tärning till 3dl degvätska.1/4 pkt jäst, vetemjöl och lite kruskakli.
Kalljäste i källaren över natten.
Skrivet av kryddburken
 - 2009-04-03 23:06
Jag använde faktiskt buljongen från ett recept på "Fattigmans-låda" för nåt år sen, det blir gott, saftigt och MATIGT!! Det funkar absolut!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/06/13/fattigmans-brodet-gjort-pa-buljong/
Skrivet av ena
 - 2009-04-03 21:39
jag bakade ett örtgrönt bröd till en väns knytkalas häromsistens :) med två ötrtärningar med basilika o timjans-smak (ekologiska från ett företag som heter PureGreen)

i övrigt hade jag lite durumvetemjöl, vetemjöl, olivolja, vatten och jäst i... *höll på att glömma, två väl förvällda vitlöksklyftor mosades med oljan...)

en lagom smak av pesto enligt de andra...
Skrivet av Hasse
 - 2009-04-03 21:25
Det är inte jag! Jag tycker att Bryggens idé är spännande! Bryggens, du måste redovisa resultatet! Succé eller katastrof???
Skrivet av Mickan
 - 2009-04-03 20:41
Mamma, jag är rädd för farbrorn!
Skrivet av bryggens
 - 2009-04-03 14:25
En liten undran, skulle man kunna använda en halv grönsaksbuljongtärning i 5dl degvätska för smak och sälta?
Jag tänkte prova, men det vore bra om någon visste om det är en helkass tanke eller?

Annonser

Powered by EzPortal